πολιτική

Read

ΓΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ

Άγρια κόντρα Οικονόμου - Τσαπανίδου on air
  • 16 Μάι 2023
  • πολιτική

Λίγες ημέρες πριν στηθούν οι κάλπες, οι υποψήφιοι των κομμάτων προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες ο καθένας για το κόμμα του.

Στις συζητήσεις των πολιτών και στις προεκλογικές περιοδείες και επαφές των υποψηφίων ανά την Ελλάδα, κυριαρχούν τα ζητήματα της καθημερινότητας και τα προβλήματα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που απαιτούν λύσεις, αλλά και τα σενάρια για μετεκλογικές συνεργασίες με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Φυσικά δεν λείπουν και οι μεταξύ τους αντιπαραθέσεις.

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, μίλησαν χθες , ο Γιάννης Οικονόμου, υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας με την ΝΔ και η Πόπη Τσαπανίδου, υποψήφια βουλευτή Επικρατείας με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι είχαν έντονη αντιπαράθεση, τόσο με τις αποκλίνουσες απόψεις τους για το αποτέλεσμα της Κυριακής όσο και για το ενδεχόμενο συνεργασιών, την πραγματική οικονομία και το σχέδιο ανάπτυξης της χώρας.

Η ένταση αυξήθηκε μετά τις αναφορές της Πόπης Τσαπανίδου ότι «δόθηκαν 10 δις απευθείας αναθέσεις και υπάρχουν άνθρωποι που ελέγχονται από την Δικαιοσύνη» και ότι στην ΝΔ «υπάρχουν άνθρωποι που έβαλαν λεφτά στην τσέπη τους».

Ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε ότι: «Είναι διαφορετικό να ελέγχονται άνθρωποι και άλλο να υπάρχουν καταδικασμένοι. Μπορεί να απομακρύνθηκαν από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ και να ελέγχονται άνθρωποι, αλλά δεν είναι σαν αυτούς που έχουν καταδικαστεί με 13-0 και είναι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Παππάς. Δεν υπάρχει βαρύτερη καταδίκη για δημόσιο λειτουργό από αυτήν για παράβαση καθήκοντος», είπε.

Τι είπαν για τις μετεκλογικές συνεργασίες

«Αντί να συζητάμε για υποθέσεις και αριθμητικά δεδομένα, εμείς λέμε την τελευταία εβδομάδα ότι ο κόσμος πηγαίνοντας προς την κάλπη, πρέπει να σκεφτεί υπό ποιες προϋποθέσεις η χώρα θα συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά. Πάμε στις εκλογές της Κυριακής επιδιώκοντας πρωτιά και νίκη της Νέας Δημοκρατίας με τέτοιο τρόπο ώστε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο μια κυβέρνησης-Βαβέλ από εκείνους που θα χάσουν τις εκλογές αλλά και να αποκτήσει η χώρα μια ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο κ. Οικονόμου τόνισε: «Τα ζητήματα είναι πολιτικά και όχι προσωπικά. Ο κ. Ανδρουλάκης έχει κάνει τις πολιτικές του επιλογές. Είναι πιο κοντά στον κ. Τσίπρα από ό,τι σε οποιονδήποτε άλλο πολιτικό αρχηγό. Άλλωστε, το μοναδικό ζήτημα που φαίνεται να έχουν διαφωνίες είναι η πατρότητα του 1981».

Από την πλευρά της, η κ. Τσαπανίδου σημείωσε πως «με τη συμπεριφορά της ΝΔ αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος είναι πως δεν πρόκειται για μια χαλαρή ψήφο. Είναι μία ψήφος που πρέπει να είναι πολύ συνειδητοποιημένη και μπορεί να βγάλει κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα και πάρει μια ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό, με το τρίτο κόμμα θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση».