πολιτική

Αδιάβαστος κύριε πρόεδρε…
  • 25 Απρ 2024
  • πολιτική

O Στέφανος Κασσελάκης για ακόμη μια φορά, εκτέθηκε με δηλώσεις που έκανε χθες το πρωί. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύθηκε ότι η επένδυση στη δημόσια υγεία θα είναι η πρώτη προτεραιότητά του αν γίνει πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για 5%, ενώ αυτή τη στιγμή είναι στο 5,7%!

Η Νέα Αριστερά με ανακοίνωσή έβγαλε στον «τάκο»  τον Στέφανο Κασσελάκη για τις δεσμεύσεις του. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση: «Το 2021 η δημόσια δαπάνη για την υγεία έφτασε στο 5,7%, ενώ τις επόμενες χρονιές κινήθηκε στα ίδια αναιμικά επίπεδα». Παράλληλα υπενθυμίζει ότι στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ η υπόσχεσή του ήταν για δαπάνες 7,7% για τη δημόσια υγεία».

 «Χρειάζεται να επενδύσουμε στη δημόσια υγεία και πρώτη προτεραιότητα όταν γίνουμε κυβέρνηση θα είναι το κοινωνικό κράτος» είπε αρχικά ο κ. Κασσελάκης στη συνέντευξή του ενώ ερωτηθείς για το ποσοστό απάντησε ότι «το ποσοστό του ΑΕΠ πρέπει να το μετράς και δυναμικά γιατί δεν είναι μόνο ότι επενδύεις στην υγεία και δεν ανακυκλώνονται στην κοινωνία. Το ποσοστό πρέπει να είναι τουλάχιστον 5% αλλά αυτό πρέπει να είναι κάτι δυναμικό, μπορείς να φέρεις αποκέντρωση και ανάπτυξη αν επενδύσει στην υγεία».