επικαιρότητα

Read

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Σε live streaming στη γαλλική τηλεόραση o βομβαρδισμός της πόλης Κραματόρσκ
  • 04 Ιαν 2023
  • επικαιρότητα

Στιγμές τρόμου έζησε Γάλλος ρεπόρτερ στην πόλη Κραματόρσκ της Ουκρανίας, την ώρα ζωντανής σύνδεσης με την γαλλική δημόσια τηλεόραση.

Ο απεσταλμένος της γαλλικής δημόσιας τηλεόρασης ζει στιγμές τρόμου σε ζωντανή σύνδεση καθώς πίσω του πύραυλος προκαλεί ισχυρή έκρηξη στην ανατολική Ουκρανία, μπροστά στα έντρομα μάτια του παρουσιαστή και του καλεσμένου στο στούντιο Γάλλο υπουργό Οικονομίας Μπρουνό Λε Μερ.

Σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο η επίθεση έγινε στην πόλη Κραματόρσκ ωστόσο ουκρανικά και ρωσικά μέσα ενημέρωσης λένε πως χτυπήθηκε το παγοδρόμιο της κωμόπολης Ντρουζκίφκα που βρίσκεται περίπου 18 χιλιόμετρα νότια.

Ρωσικά μέσα αναφέρουν ότι η εγκατάσταση αποτελούσε βάση του ουκρανικού στρατού. Από την έκρηξη τραυματίστηκε ελαφρά δημοσιογράφος της γερμανικής εφημερίδας Bild που έκανε ρεπορτάζ στην περιοχή.

Ο βομβαρδισμός έγινε στον απόηχο της επίθεσης του Κιέβου σε σχολείο στην πόλη Μακίιφκα του Ντονέτσκ όπου στάθμευαν Ρώσοι επίστρατοι. Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν πως σκοτώθηκαν 400 και τραυματίστηκαν εκατοντάδες Ρώσοι. Σε μια σπάνια παραδοχή, η Μόσχα ανακοίνωσε μικρότερο απολογισμό.

«Ως αποτέλεσμα της επίθεσης με τέσσερις πυραύλους με κεφαλές υψηλής εκρηκτικής δύναμης εναντίον του σημείου προσωρινής ανάπτυξης σκοτώθηκαν 63 Ρώσοι στρατιώτες» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ίγκορ Κονασένκοβ.

Την ίδια ώρα το Κίεβο υποστηρίζει ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν περίπου 500 Ρώσοι στρατιώτες κοντά στο χωριό Τσουλακόφκα στην περιοχή της Χερσώνας. Η Μόσχα δεν σχολίασε αυτές τις πληροφορίες όμως Ρώσοι αξιωματούχοι φέρονται να ζητούν από το Κρεμλίνο να θέσει τη στρατιωτική ηγεσία ενώπιον των ευθυνών τις για τις απώλειες.

Το Κίεβο κατηγορεί τη Ρωσία για αλλεπάλληλους βομβαρδισμούς της Χερσώνας τις τελευταίες μέρες.

«Η Ρωσία σχεδιάζει μια παρατεταμένη επίθεση με ιρανικά drones. Πιθανόν να ποντάρει στην εξάντληση των ανθρώπων, των δυνάμεων αντιαεροπορικής άμυνας, της ενέργειας μας» δήλωσε ο πρόεδρος Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με βίντεο, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν καταλάβει το νησάκι Μπολσόι Ποτέμκιν, που βρίσκεται στο Δνείπερο ανάμεσα στις δύο όχθες που ελέγχουν Ουκρανία και Ρωσία.