επικαιρότητα

Read

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΑΝ 40 ΚΛΟΠΕΣ

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα στην Αττική
  • 15 Μαρ 2024
  • επικαιρότητα

Σεσημασμένοι για κλοπές και πλαστογραφίες είναι, μεταξύ άλλων, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που είχαν κλέψει τουλάχιστον 40 αυτοκίνητα και 2 μοτοσικλέτες και συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων σε Μενίδι, Λιόσια, Γαλάτσι, Νέα Ιωνία, Βύρωνα, Ηλιούπολη, αλλά και στην Κρήτη.

Οι συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων ο φερόμενος αρχηγός και ο αδερφός του, είχαν ιδιαίτερες προτιμήσεις, καθώς εντόπιζαν και στη συνέχεια έκλεβαν συγκεκριμένα οχήματα όπως Mercedes SLK, Smart, Golf, Toyota Yaris, Ford Fiesta, Fiat 500, Citroen c3, όπως και μηχανές BMW R 1250 GS.

Τα οχήματα που είχαν κλέψει τα είχαν εντοπίσει σε διάφορες περιοχές, όπως Γλυφάδα, Κηφισιά, Μεταμόρφωση, Χαλάνδρι, Δραπετσώνα, Αγία Παρασκευή, Κυψέλη, Βριλήσσια, Ηλιούπολη και Καλλιθέα.

Φερόμενος ως αρχηγός είναι ένας 35χρονος, που σύμφωνα με την Αστυνομία, κατηύθυνε τα υπόλοιπα μέλη σχετικά με τα οχήματα που θα αφαιρούσαν καθώς και για τον τρόπο της περαιτέρω διάθεσης τους. Ήταν ιδιοκτήτης της εταιρείας που λειτουργούσε στα Ανω Λιόσια ως συνεργείο-φανοποιείο αυτοκινήτων και μέσω αυτού φέρεται να διηύθυνε όλη την εγκληματική δραστηριότητα.

Χειριζόταν, δε, προσωπικά την αποθήκευση και παράδοση των πωλούμενων ανταλλακτικών σε διαμεταφορικές εταιρείες, με τιμολόγια που είχαν εκδοθεί από τον ίδιο, ενώ στο συνεργείο – φανοποιείο γινόταν παραλαβή των οχημάτων προς πλαστογραφία. Ο 35χρονος κατηγορούμενος φαίνεται να διαχειρίζονταν τις χρηματικές ροές για την λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης όπως τις πληρωμές για την αποσυναρμολόγηση αυτοκινήτων και τα λειτουργικά κόστη εγκαταστάσεων.