επικαιρότητα

Read

ΔΙΚΗ FOLLI FOLLIE

Λυπάμαι για ό,τι συνέβη, είπε στο δικαστήριο η Καίτη Κουτσολιούτσου
  • 12 Απρ 2024
  • επικαιρότητα

Με την απολογία της Καίτης Κουτσολιούτσου, συζύγου του ιδρυτή της Folli Follie, η οποία κατείχε τη θέση της αντιπροέδρου, συνεχίστηκε χθες, η δίκη για την παραποίηση οικονομικών στοιχείων της εταιρείας.

«Δημιουργήσαμε κάτι που εγώ ξεκίνησα σαν χόμπι παρασύροντας ή καλύτερα πείθοντας και τον σύζυγό μου» είπε η κατηγορούμενη αισθανόμενη υπερηφάνεια που «τα βραχιολάκια μας τα είχε μιμηθεί η Hermes».

Όπως είπε στους δικαστές, μόλις δύο χρόνια πριν έμαθε για τα παραποιημένα στοιχεία της εταιρείας «από την έκθεση Alvarez που έλεγε για πλαστά και μου έπεσε το σαγόνι», ενώ ζήτησε συγγνώμη από τον γιο της Τζώρτζη, ο οποίος είναι επίσης κατηγορούμενος που τον έφερε σε αυτή την κατάσταση.

«Ο γιος μου είναι άνθρωπος με μεγάλη καρδιά και υπεράνω των χρημάτων. Βοήθησε πάρα πολύ. Δεν είχαμε δίψα για το χρήμα. Λυπάμαι που τον φέραμε σε αυτή την κατάσταση», είπε η κατηγορούμενη, η οποία αναφερόμενη στον σύζυγό της Δημήτρη Κουτσολιούτσο, ανέφερε ότι του είχε τυφλή εμπιστοσύνη.

Πρόεδρος: Ήσασταν αντιπρόεδρος και εκτελεστικό μέλος. Η ιδιότητα αυτή σε συνδυασμό με τη σύνδεση που έχετε με τους δύο πρώτους κατηγορούμενους, σας δημιουργεί μια ευθύνη. Είστε σε αυτή τη θέση γιατί έχετε θέση ευθύνης στο ΔΣ. Την αναλάβατε με τον σύζυγό σας, ερήμην σας; Πώς βρεθήκατε αντιπρόεδρος;

Κατηγορουμένη: Το 2011 με έβαλαν γιατί σε κάποια συνάντηση μού είχαν πει ότι δεν έχω δουλειά να μιλήσω γιατί είμαι art director. Μετά από αυτό ο σύζυγός μου με έβαλε, γιατί το βρήκε προσβλητικό, χωρίς εγώ να καταλάβω την ευθύνη αυτή. Και αυτός πιστεύω το έκανε χωρίς να σκεφτεί τις ευθύνες του τίτλου.

Πρόεδρος: Υπογράφατε οικονομικές καταστάσεις;

Κατηγορούμενη: Μια υπογραφή με έβαλαν χωρίς να καταλάβω γιατί, ως εγγυήτρια και έχασα το σπίτι μου. Δεν υπέγραψα οικονομικές καταστάσεις του Ομίλου. Δεν ξέρω ποιοι έπρεπε να υπογράφουν, δεν ασχολιόμουν. Είχα παρά πολλή δουλειά με τα μαγαζιά.

Αναφερόμενη στους δύο υπεύθυνους για τα οικονομικά της εταιρείας στην Ασία, η Καίτη Κουτσολιούτσου, είπε ότι για τον πρώτο η διαίσθησή της, την προειδοποιούσε να μην τον εμπιστεύεται ενώ για τον δεύτερο ότι «ήταν μια μεγάλη απογοήτευση γιατί ήταν το δεξί μας χέρι. Εκεί έπεσε έξω η διαίσθησή μου. Με αυτά που ακούω εδώ έχω απογοητευθεί».

Τζ. Κουτσολιούτσος: Θα κάνω αίτηση να αποζημιωθούν οι μέτοχοι

Νωρίτερα, ο γιος του ιδρυτή της εταιρείας και πρώην διευθύνων σύμβουλος Τζώρτζης Κουτσολιούτσος ολοκληρώνοντας την απολογία του, πρότεινε να αποζημιωθούν οι μέτοχοι της Folli-Follie με την προσωπική του περιουσία, η οποία ωστόσο είναι σήμερα δεσμευμένη, καθώς όπως είπε «ηθικά αισθάνομαι πολύ άσχημα όπως γίνανε τα πράγματα.»

Εισαγγελέας: Υπάρχει περίπτωση να αποζημιωθούν οι μέτοχοι;

Κατηγορούμενος: Πάλεψα πραγματικά. Αυτή τη στιγμή έχω έναν λογαριασμό με τη μισθοδοσία μου και είχα κάποια αμοιβαία. Θέλω να κάνω αίτηση να αποζημιωθούν οι μέτοχοι….

Εισαγγελέας: Έχετε κάποια περιουσιακά στοιχεία;

Κατηγορούμενος: Είναι δεσμευμένα. Υπάρχουν και θέλω να αποζημιωθούν όχι μόνο όσοι παρίστανται στη δίκη αλλά και όσοι έχουν προσφύγει στα αστικά δικαστήρια. Δεν είχα ποτέ πρόθεση να εξαπατήσω.