• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

οικονομία

Read

ΣΕΤΕ

Υπολογίζουμε 20 δισ. εισερχόμενο εισόδημα από τον τουρισμό
  • 05 Αυγ 2022
  • οικονομία
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Γιώργος Βερνίκος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm και έκανε λόγο για 20 δισ. εισερχόμενο εισόδημα από τον τουρισμό τη φετινή χρονιά.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Βερνίκος

«Βαίνουν καλά τα πράγματα, η εβδομάδα που πέρασε καταγράφει μια αύξηση 8% σε σχέση με την αντίστοιχη εβδομάδα του 2019. Άρα συνέχεια γεμίζει η χώρα μας με τουρίστες. Ο Αύγουστος εμφανίζεται σε όλους τους γνωστούς τουριστικούς προορισμούς να έχουν πληρότητα και μόνο από ακυρώσεις θα μπορούσε να βρει κανείς δωμάτιο. Η προσοχή μας είναι στραμμένη στο Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο,  υπάρχουν καλά μηνύματα  να δούμε πως θα ολοκληρωθούν»

Ο Γιώργος Βερνίκος τόνισε ακόμα τα εξής:«Το πρώτο τετράμηνο δεν ήταν τόσο καλό όσο στη συνέχεια απλώς πιστεύουμε ότι επειδή ο Ιούλιος –Αύγουστος-Σεπτέμβριος είναι οι βασικοί μήνες και οτι τελικά θα μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους τουλάχιστον όσον αφορά το εισόδημα που θα έρθει. Υπολογίζουμε γύρω στα 20 δισ.  να είναι το εισερχόμενο εισόδημα από τον τουρισμό το οποίο να είναι υψηλότερο και από το ’19 παρόλο που το σύνολο των τουριστών μάλλον θα είναι μειωμένο γιατί υπάρχει μείωση από τον οδικό τουρισμό».

»Συνεχίζεται η εντυπωσιακή αύξηση η ετήσια που παρουσιάζουν τα αεροδρόμια της Σαντορίνης, της Σκιάθου, της Μυκόνου, των Χανίων, της Κέρκυρας, της Κεφαλονιάς, της Ρόδου, της Ζακύνθου και του Ηρακλείου. Έχουμε υστέρηση στη Μυτιλήνη και συνολικά στη Θεσσαλονίκη και Αθήνα εμφανίζεται μια υστέρηση παρόλο που αυτή την εβδομάδα περιμένουμε πάρα πολλούς τουρίστες και στην Αθήνα».

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων