• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

οικονομία

Read

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Στήριξη στους συνεπείς δανειολήπτες
  • 24 Νοε 2022
  • οικονομία
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Συνέντευξη Τύπου στην Πάτρα έδωσε χθες  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για τις υποκλοπές, το αναπτυξιακό σχέδιο για την Πάτρα, τα ελληνοτουρκικά, αλλά και για το ζήτημα των πλειστηριασμών.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση των πλειστηριασμών επανήλθε στην επικαιρότητα με αφορμή την έξωση στη δημοσιογράφο Ιωάννα Κολοβού, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το παράθυρο για νέα παρέμβαση.

Ερωτώμενος για τους πλειστηριασμούς, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε εξαιρετικά δυσάρεστο να χάνει κάποιος το σπίτι του, και ότι τέτοια ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ευαισθησία. Ανέφερε παράλληλα ότι οι περισσότεροι πολίτες είναι συνεπείς, ενώ οι πλειστηριασμοί είναι μία μικρή εξαίρεση.

Ο πρωθυπουργός έστρεψε τα βέλη και στον κ. Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον "πρωθυπουργό που επί των ημερών του έγιναν 30.000 πλειστηριασμοί" και "δεν τον είδα να τρέχει σε ανθρώπους που έχαναν τα σπίτια τους".

"Η χώρα έχει αφήσει πίσω της τα μνημόνια αλλά κάποιοι όπως ο κ. Τσίπρας δεν έχουν αφήσει πίσω της πολτικές μνημονίων. Τέτοια φτηνά τεχνάσματα αξιοποίησης του θυμού που μπορεί να υπάρχει δεν περνάνε πια γιατί ο κ. Τσίπρας κυβέρνησε και οι πολίτες θυμούνται πολύ καλά το έργο του" ανέφερε ο πρωθυπουργός.

"Η πλειοψηφία των Ελλήνων πληρώνει και έχω ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες για τους συνεπείς δανειολήπτες" είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας παρέμβασης.

Συνεκτικό και κοστολογημένο αναπτυξιακό έργο για την Δυτική Ελλάδα

"Έχουμε ένα συνεκτικό και κοστολογημένο αναπτυξιακό έργο για την Δυτική Ελλάδα, 80 και πλέον έργων υποδομών, έργων με αναπτυξιακό πρόσημο και κοινωνικό χαρακτήρα, που συγκροτεί το αφήγημα μας ότι η Πάτρα αξίζει να είναι η δυτική πύλη της χώρας προς την Ευρώπη", τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Αρκεί κανείς να επισκεφθεί το ανοιχτό εργοτάξιο του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος και να συγκρίνει την τωρινή κατάσταση με τις προηγούμενες εξαγγελίες και τις κατακερματισμένες εργολαβίες" συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

"Η κυβέρνηση υπερηφανεύεται δικαίως ότι είναι συνεπής στις εξαγγελίες της και όταν υπάρχουν καθυστερήσεις τις αναγνωρίζουμε και τις διορθώνουμε" είπε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επισήμανε πως "Τα επόμενα χρόνια θεωρώ πως θα είναι χρόνια έντονης δυναμικής ανάπτυξης για την Δυτική Ελλάδα με πρωταγωνιστές τους πολίτες της Πάτρας".

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων