• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

οικονομία

Read

Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ

H ADQ εξετάζει σειρά σημαντικών επενδύσεων σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα
  • 30 Νοε 2022
  • οικονομία
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Εξετάζεται σειρά σημαντικών επενδύσεων σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα από το ADQ, το κρατικό επενδυτικό ταμείο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, των 4 δις ευρώ που ανακοίνωσε χθες  επένδυση 4 δισ. ευρώ στην Blueground.

Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης.Όπως επισημαίνει το Αθηναϊκό πρακτορείο, στο οποίο έκανε τη δήλωσε ο υφυπουργός, το κρατικό επενδυτικό fund του Άμπου Ντάμπι ADQ επένδυσε στην Blueground, την ελληνική startup που επικεντρώνεται σε βραχυχρόνιες ενοικιάσεις επιπλωμένων διαμερισμάτων.

Πρόκειται για την πρώτη επένδυση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας της ADQ με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων, ύψους 4 δισ. ευρώ που υπογράφηκε από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Τσακίρη τον περασμένο Μάρτιο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το fund ADQ μέσω του steering committee, όπου εκ μέρους της Ελλάδας συμμετέχουν ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωσταντίνος Φραγκογιάννης και ο πρόεδρος της ΕΑΤΕ Χάρης Λαμπρόπουλος, "εξετάζει σειρά σημαντικών επενδύσεων σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα" όπως σημειώνει ο υφυπουργός στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Νωρίτερα ο κ. Τσακίρης είχε γράψει στα άμεσα κοινωνικής δικτύωσης:

"Τον προηγούμενο Μάιο υπογράψαμε μέσω της HDBI - ΕΑΤΕ διμερή συμφωνία με την ADQ, το κρατικό επενδυτικό ταμείο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, για να επενδύσουν 4 δισ.ευρώ στη χώρα.

Χθες η ADQ επένδυσε στην Blueground, την ελληνική startup που επικεντρώνεται σε βραχυχρόνιες ενοικιάσεις επιπλωμένων διαμερισμάτων και αναμένεται να την υποστηρίξει στην επίτευξη του στόχου της, να επεκταθεί σε 50 χώρες έως το 2025.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΕΑΤΕ Δρ. Χάρη Λαμπρόπουλο και τη διευθύνουσα σύμβουλο κ. Αντιγόνη Λυμπεροπούλου για την άριστη συνεργασία που έχουμε όλο αυτό τον καιρό, αλλά και να τους συγχαρώ για τη συμβολή τους στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας".

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων