• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

οικονομία

Read

ΥΨΟΥΣ 450 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Αρχές Οκτώβρη το νέο πρόγραμμα για τους νέους αγρότες
  • 14 Σεπ 2021
  • οικονομία
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Επιπλέον προγράμματα για τον πρωτογενή τομέα, ύψους 900 εκατ. ευρώ, πρόκειται να ανακοινώσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μέχρι το τέλος του 2021, ενώ αρχές Οκτωβρίου θα «τρέξει» το πρόγραμμα για τους Νέους Αγρότες, προϋπολογισμού 450 εκατ. ευρώ, που θα αφορά σε 10.000 ωφελουμένους, η λίστα των οποίων θα ανακοινωθεί εντός του Φεβρουαρίου του 2022 και όχι σε διάστημα ως εννέα μηνών όπως γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια.

Αυτά ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στύλιος, μιλώντας από το βήμα του 2ου Thessaloniki Helexpo Forum που γίνεται στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ, με τίτλο «Δημιουργώντας την Επόμενη Ημέρα».

Μιλώντας στην εναρκτήρια ενότητα του φόρουμ, με τίτλο «Η χρήση νέων τεχνολογιών στη σύγχρονη Γεωργία. Αειφορία, Γεωργία ακριβείας, κλιματική αλλαγή και επιπτώσεις», ο κ. Στύλιος τόνισε ότι στο νέο πρόγραμμα των Νέων Αγροτών, οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν ποσά από 35.000 έως και 45.000 ευρώ και οι προκαταβολές που θα παίρνουν θα ανέρχονται στο ποσοστού του 70%.

Υπενθυμίζοντας δε ότι μέχρι το τέλος του 2021 θα γίνουν όλες οι πληρωμές σε προγράμματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα και που ανέρχονται σε 750-800 εκατ. ευρώ, ο κ. Στύλιος διευκρίνισε ότι το νέο πακέτο των 900 εκατ. ευρώ, θα αφορά σε προγράμματα, πέραν αυτού των νέων αγροτών- μεταξύ άλλων- για τη Βιολογική γεωργία, για την καινοτομία (60 εκατ. ευρώ) και για τους γεωργικούς συμβούλους (80 εκατ. ευρώ).

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Στύλιος τόνισε ότι «καταγράφονται πολλές οι προκλήσεις για τον πρωτογενή τομέα στα επόμενα χρόνια και αναφέρθηκε στην αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού, σε 9,5 δισ. από 8 δισ. σήμερα ως το 2050 και στην κλιματική αλλαγή, οι επιπτώσεις της οποίας είναι πλέον περισσότερο από εμφανείς».

Ως απάντηση σε αυτές τα προκλήσεις, ο κ. Στύλιος επικαλέστηκε τα δύο «πορτοφόλια» που έχει στη διάθεσή της η χώρα μας, ήτοι τους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΠΑΑ .

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων