• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

οικονομία

Read

ΕΡΕΥΝΑ

Tρεις στους τέσσερις εργοδότες στην Ελλάδα δεν μπορούν να βρουν υπαλλήλους
  • 15 Σεπ 2021
  • οικονομία
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Σύμφωνα με την Έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης της ManpowerGroup που δημοσιεύτηκε χθες, 760 Έλληνες εργοδότες καταγράφουν συγκρατημένες προοπτικές προσλήψεων για το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο έως και τον Δεκέμβριο.

Με το 20% των εργοδοτών να αναμένει αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων, το 15% να προβλέπει μείωση και το 61% να μην προβλέπει κάποια αλλαγή, οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης ανέρχονται σε +5%. Οι προοπτικές προσλήψεων αποδυναμώνονται κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά βελτιώνονται κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Επιπρόσθετα ευρήματα της έρευνας καταγράφουν ότι το 72% των Ελλήνων εργοδοτών αντιμετωπίζουν δυσκολία κάλυψης θέσεων εργασίας, λόγω έλλειψης εξειδικευμένων ταλέντων.

Το ίδιο ποσοστό (72%) αναφέρεται και για τις ΕΜΕΑ χώρες. Παρ' όλα αυτά, οι εργοδότες προσφέρουν ένα εύρος κινήτρων για την κάλυψη της έλλειψης ταλέντου: Η εκπαίδευση, η ανάπτυξη δεξιοτήτων ή η επαγγελματική καθοδήγηση (55%) μαζί με τα ευέλικτα ωράρια εργασίας (42%) είναι οι πιο δημοφιλείς επιλογές, ακολουθούν τα οικονομικά κίνητρα όπως υψηλότεροι μισθοί (39% ) και μπόνους (29%).

Όπως αναφέρουν οι εργοδότες, το μεγαλύτερο εμπόδιο αναφορικά με την αύξηση εφαρμογής προγραμμάτων ανάπτυξης δεξιοτήτων στον οργανισμό τους είναι: τα χρήματα (33%), ο χρόνος (16%) και η πρόσβαση στους κατάλληλους συνεργάτες για αναβάθμιση/ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού (12%).

Τα προγράμματα αναβάθμισης τεχνικών δεξιοτήτων, προσωπικών δεξιοτήτων και τα προγράμματα ανάπτυξης για μάνατζερ και ανώτερα στελέχη αποτελούν βασικές προτεραιότητες για τις ομάδες ανθρώπινου δυναμικού.

Συγκεκριμένα, το 42% των Ελλήνων εργοδοτών σχεδιάζει να υιοθετήσει προγράμματα αναβάθμισης προσωπικών δεξιοτήτων (π.χ. διαχείριση χρόνου, επικοινωνία) (διάρκειας 6 εβδομάδων ή λιγότερο), το 38% σχεδιάζει να εφαρμόσει προγράμματα ανάπτυξης για μάνατζερ και ανώτερα στελέχη και το 37% σχεδιάζει να επενδύσει σε προγράμματα αναβάθμισης τεχνικών δεξιοτήτων (διάρκειας 6 εβδομάδων ή λιγότερο).

Ο αντίκτυπος της Covid-19 και της απομακρυσμένης εργασίας αποτυπώνεται με ανάμεικτα συναισθήματα από τα μεσαία και ανώτερα στελέχη. Όπως προκύπτει από την έρευνα, 20% των στελεχών αισθάνεται ανησυχία και το 19% έχει θετικά συναισθήματα.

Το ιστορικό των Συνολικών Προοπτικών Απασχόλησης στην Ελλάδα

«Η ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος έχει συμβάλει στη γενικότερη αισιοδοξία προσλήψεων, που διαφαίνεται πλέον στην πλειοψηφία των χωρών οι οποίες συμμετέχουν στην έρευνα του ομίλου μας, σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του 2020. Αξίζει να σημειωθεί ότι 1 στις 4 αγορές εμφανίζει στις προθέσεις προσλήψεων το υψηλότερο ρεκόρ των 10 ετών.

Για την ελληνική αγορά, οι προθέσεις εμφανίζονται συγκρατημένες, με τους κλάδους των Κατασκευών, των Χρηματοοικονομικών και Υπηρεσιών προς επιχειρήσεις και της Βιομηχανίας/Παραγωγής να πρωταγωνιστούν για ένα ακόμη τρίμηνο, με τις ισχυρότερες προθέσεις προσλήψεων.

Ωστόσο, οι εργοδότες (72%) αγωνίζονται να βρουν εξειδικευμένα ταλέντα. Με βάση νέα ευρήματα, «οι ελληνικές επιχειρήσεις επιδιώκουν να εκπαιδεύσουν και να αναβαθμίσουν τις δεξιότητες των υποψηφίων και να προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία στα ωράρια, προκειμένου να βοηθήσουν στην προσέλκυση και διατήρηση των ταλέντων», δηλώνει ο Χαράλαμπος Καζαντζίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της ManpowerGroup Greece.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων