• 210 5221024Τηλ. Κέντρο
  • εσωτ.: 11-16Λογιστήριο
  • εσωτ.: 10Δημοσιεύσεις
  • εσωτ.: 13Δημοσιογράφοι
  • εσωτ.: 11Μικρές αγγελίες

άρθρα

Read

Εισαγωγικό κείμενο

Άσπρο βάζο σε μαύρο φόντο
  • 09 Οκτ 2020
  • άρθρα
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Ζημιά πέρα από κάθε πρόβλεψη έκανε η υπόθεση της Χρυσής Αυγής στον ΣΥΡΙΖΑ. Και όχι ανεξήγητα…

Δεν είναι μόνο ότι ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα, κ Κοντονής παραιτήθηκε αφήνοντας αιχμές για την απόφαση αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα λίγο πριν τις εκλογές, αλλά γιατί πολλοί κατάλαβαν ότι η Ακροδεξιά παράταξης αποτελούσε ένα πρώτης τάξεως εργαλείο προβολής της «Προοδευτικής Συμμαχίας».

Σαν να μην έφτανε, λοιπόν, που δεν καρπώθηκαν κανένα όφελος από την εξάρθρωση και την καταδίκη της «εγκληματικής οργάνωσης» αφού η Ν.Δ τους συνέλαβε και η Ν.Δ τους καταδίκασε, τώρα τους καταλογίζεται ότι οι ένοχοι θα πέσουν στα μαλακά λόγω των δικών τους αποφάσεων.

Μπορεί με τις αλλαγές του Κώδικα ο ΣΥΡΙΖΑ να είχε ένα μικρό όφελος αφού στις τελευταίες εκλογές τα μεγαλύτερα ποσοστά του τα απέσπασε από τους εγκλείστους στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, αλλά τελικά βγαίνει χαμένος από την υπόθεση.

Και ο λόγος είναι ότι και δόλος του καταλογίζεται και το σενάριο της υιοθέτησης από το κόμμα της τακτικής του άσπρου βάζου σε μαύρο φόντο, τόσο πολιτικά όσο και επικοινωνιακά, συγκεντρώνει υποστηρικτές.

Με άλλα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύτηκε την Χρυσή Αυγή με έναν πολύ απλό τρόπο…

Έχοντας απέναντί του τον παραδοσιακά συντηρητικό μέσο  Έλληνα, τον ενοχλούσε και τον προκαλούσε συνεχώς χτυπώντας τις ευαισθησίες του. Με το Μακεδονικό, με το μεταναστευτικό όπου έδινε γη και ύδωρ στους παράτυπους μετανάστες την στιγμή που κυνήγαγε τον κάθε μικρομεσαίο, με την συμμετοχή του μισού υπουργικού Συμβουλίου στην πρώτη γραμμή των gay pride να φιγουράρει κάτω από τις παρδαλές σημαίες την ώρα που οι Πόντιοι τρώγανε δακρυγόνα με τις Ελληνικές σημαίες στα χέρια, με τις ιθαγένειες και το δικαίωμα ψήφου στους ξένους, με τους νόμους Παρασκευόπουλου, με τον χαρακτηρισμό ως φασίστα οποιουδήποτε διαφωνούσε μαζί τους και άλλα.

Με τον τρόπο αυτό κατάφερνε να ωθεί πολλούς στην αγκαλιά των ακροδεξιών της Χ.Α από καθαρή αντίδραση και αγανάκτηση.

Και όσο μεγάλωνε η «μαυρίλα» γύρω μας, τόσο οι… ΣΥΡΙΖΑίοι έδειχναν πιο «φωτεινοί» δημοκράτες, επαναστάτες, αγωνιστές της ελευθερίας και πιο κοντά στο λαϊκό κίνημα, ενώ στην πραγματικότητα εφάρμοζαν με αυτό το άλλοθι πολιτική σκληρότερη και δεξιότερη της δεξιάς.

Αυτό, όμως, ήταν ένα χαρτί που έπαιξε και κάηκε… και κάηκε για τα καλά μαζί με την καραμέλα του ηθικού πλεονεκτήματος.

Η μόνη προσπάθειά τους για αντίδραση, μετά τον καταλογισμό της ευθύνης ότι οι ένοχοι μπορούν με την ανευθυνότητά τους- αν όχι πονηριά τους- να συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν στην πολιτική ζωή του τόπου , ακόμη και πίσω από τα κάγκελα είναι η προσπάθειά τους να επιρρίψουν την ευθύνη στην σημερινή κυβέρνηση που δεν άλλαξε έγκαιρα το δικό τους λάθος…  

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων