• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

άρθρα

Σε "αναβρασμό" οι άνθρωποι του πολιτισμού
  • 19 Οκτ 2020
  • άρθρα
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει πολλές παρενέργειες σε πολλά επαγγέλματα και δραστηριότητες, όμως σε όσους βιοπορίζονται από δράσεις που αφορούν τέχνες και πολιτισμό και ανήκουν στον ελεύθερο επαγγελματικό στίβο η κατάσταση είναι αφόρητη.

Οι προσπάθειες που γίνονται μέσα από το διαδίκτυο με συνδρομή έχουν πενιχρή απόδοση-κάτι αναμενόμενο, μιας και το ζητούμενο στις καλλιτεχνικές παραστάσεις είναι και μια τελετουργία που μόνο δια ζώσης μπορεί να επιτευχθεί.

Βέβαια, στη ζωή τίποτα δεν είναι δεδομένο και οι ανατροπές είναι το μόνο σίγουρο. Ας μην ξεχνάμε, εξάλλου, πως σπουδαία καλλιτεχνικά έργα  δημιουργήθηκαν ως αποτέλεσμα και μιας επίπονης κατάστασης που έζησαν οι δημιουργοί τους. 

Να σημειώσουμε, επίσης, πως πολλά καφέ και ταβέρνες που αποτελούσαν λύση για καλλιτέχνες και συγκροτήματα, λόγω των σημερινών ωραρίων περιορίζεται σημαντικά. Η πίεση για κλιμάκωση επιδοματικής πολιτικής συνεχίζεται-ποια είναι η ιδανική αποτελεί ζητούμενο. Η νέα κατάσταση κρατάει σε εγρήγορση και αναβρασμό τους ανθρώπους του πολιτισμού που ψάχνουν λύσεις, όμως αυτές δεν είναι εύκολες αν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού δεν κυκλοφορήσει. 

Από κάποιους που βρίσκονται στην τρίτη ηλικία ειπώθηκε πως η εποχή μας  θυμίζει εποχές που δύσκολα μπορούσαν να επιβιώσουν οι άνθρωποι που  επέλεγαν να γίνουν καλλιτέχνες. Ας ελπίσουμε να μην επιστρέψουμε-οριστικά-σε εκείνες τις εποχές..

Tου Γιώργου Ιγνατίου

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων