• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

άρθρα

Read

Εισαγωγικό κείμενο

Η κοινωνική πολιτική της Περιφέρειας στο πρόσωπο της Μ. Ζέρβα
  • 30 Νοε 2020
  • άρθρα
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Από τις βασικές προτεραιότητες της, αλλά και δεσμεύσεις της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής αποτελεί η στήριξη των ευάλωτων- και σε πολλές των περιπτώσεων- αποκλεισμένων κοινωνικών ομάδων και ατόμων, στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής.

Ήδη, βάση των δράσεων που έχει αναπτύξει και με την πρωτοβουλία του ίδιου του Γ. Πατούλη, προς την κατεύθυνση αυτή έχουν γίνει περισσότερα από το σύνολο όσων προγραμματίστηκαν και υλοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα, πέραν των τυπικών που γίνονταν μόνο για να καταγραφούν από τον φακό της κάμερας, η Περιφέρεια καθημερινά ενισχύει τα προγράμματα ενίσχυσης των ευπαθών ομάδων, προκειμένου, όχι μόνο για την εξασφάλιση των απολύτως αναγκαίων για αξιοπρεπή διαβίωση, αλλά και της προστασίας των ανθρώπων αυτών και την δημιουργία σταθερών βάσεων για το μέλλον.

Χαρακτηριστικές είναι οι προσπάθειες που καταβάλλονται για την προστασία τους από την πανδημία και των ενεργειών για την πλήρη ένταξη στην κοινωνία και την εργασία των συνανθρώπων μας που λόγω συνθηκών, ή ακόμη και ιδεοληψιών τέθηκαν στο περιθώριο.

Εκ των σημαντικότερων συντελεστών για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή των δράσεων είναι και η εντεταλμένη Σύμβουλος του Περιφερειάρχη κα. Ζέρβα Μαρία στην οποία ο Γ. Πατούλης δείχνει από την αρχή εμπιστοσύνη για την υλοποίηση της κοινωνικής πολιτικής του στο μέτρο του εφικτού, δεδομένου ότι, όπως παντού, έτσι και εδώ οι πρωτοβουλίες των θεσμικών φορέων έχουν ανάγκη και την ανταπόκριση όσων μπορούν να συνεισφέρουν.

Εκτός των καθιερωμένων δράσεων στήριξης που μέχρι χθές περιορίζονταν στην παροχή βοηθημάτων μόνο κατά την περίοδο των γιορτών, από της τοποθετήσεως της στο νευραλγικό αυτό πόστο, η εντεταλμένη σύμβουλος του Περιφερειάρχη έχει αναπτύξει δράσεις που φτάνουν από την επιμόρφωση των νέων, ως και την ένταξη παιδιών απόρων οικογενειών σε προγράμματα διακοπών, ώστε να μην χάσουν την παιδικής τους ηλικία στις δυσκολίες που βιώνουν με τις οικογένειές τους.

Παρά τις όποιες προσπάθειες, όμως, και σε αυτήν την περίπτωση υπάρχουν ενστάσεις οι οποίες κατά κύριο λόγο είναι προϊόν μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, ή στην χειρότερη των περιπτώσεων ανήκουν στο «ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευεργετηθενος».

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων