• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

άρθρα

Read

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΤΑΓΙΑΚΟΣ

Μετράμε αντίστροφα για το εμβόλιο παίρνουμε τις ζωές μας πίσω
  • 10 Δεκ 2020
  • άρθρα
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Ήταν Φεβρουάριος του 2020 που τα πρώτα κρούσματα covid-19 έγιναν γνωστά καθώς και μια ίωση που θα άλλαζε τα πάντα γύρω μας.

Από τότε τίποτα δεν είναι ίδιο στο πλανήτη, μέτρα απομόνωσης, έξτρα προφυλάξεις, χρήση αντισηπτικών, δρακόντεια μέτρα καθαριότητας, μάσκα παντού και βλέμματα καχυποψίας σε όλους τους γύρω μας είτε είναι γνωστοί είτε όχι.

Και όλα αυτά γιατί η πρωτόγνωρη αυτή πανδημία που μετρά νεκρούς σε όλο τον κόσμο δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί παρά μόνο με τα παραπάνω μέτρα, που ο ιστορικός του μέλλοντος θα τα καταγράψει σαν τα πιο σκληρά λόγω της ραγδαίας και επικίνδυνης μεταδοτικότητας του ιού. 

Έντεκα μήνες μετά η ανθρωπότητα βλέπει σημάδια σωτηρίας και ανάκτησης της χαμένης του ζωής στο όνομα του εμβολίου αφενός και του φαρμάκου αφετέρου. 

Έχουν περάσει ελάχιστα εικοσιτετράωρα που η πρώτη Βρετανίδα έκανε το εμβόλιο κατά του covid-19 αποδεικνύοντας πως όταν υπάρχει η παγκόσμια συνεργασία στο όνομα της δημόσιας υγείας, μπορούν να γίνουν θαύματα που θα μας δώσουν την δυνατότητα να επανέλθουμε σταδιακά στην κανονικότητα. 

Δεν είμαι ειδήμων ούτε καν ειδικός, για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων αλλά κανείς δεν μπορεί να μου αμφισβητήσει  την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλω τον αξιοθαύμαστο αγώνα δρόμου των ειδικών που κατόρθωσαν να φθάσουν στη δημιουργία του εμβολίου και να βρίσκονται κοντά στο φάρμακο. 

Και βέβαια θα ήθελα να είμαι από τους πρώτους που θα το κάνουν βοηθώντας να σπάσω την αλυσίδα της μεταδοτικότητας του ιού, να μπορέσω να αγκαλιάσω πάλι τους γονείς μου, τα παιδιά μου και να μην έχω το συνειδησιακό βάρος για κάτι που θα μπορούσα να το αποτρέψω και δεν το έκανα. 

Είναι κρίμα να πούμε στις επόμενες γενιές πως μπορούσαμε να το κάνουμε έγκαιρα αλλά το αμελήσαμε…. καθώς στο στενό οικογενειακό μου περιβάλλον υπήρξε αντίστοιχο γεγονός που αφορούσε το εμβόλιο της πολιομυελίτιδας. 

Συνειδητά λοιπόν τάσσομαι υπέρ του άμεσου εμβολιασμού χωρίς την παραμικρή υποσημείωση καθώς είναι η μόνη λύση να πάρουμε τις ζωές μας πίσω…  

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων