• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

άρθρα

Read

Εισαγωγικό κείμενο

Ας είναι η χρονιά του «μέτρου»
  • 04 Ιαν 2021
  • άρθρα
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Η νέα χρονιά ήρθε και μαζί της ήρθαν και οι ελπίδες όλων μας τόσο ατομικά όσο και συλλογικά. Ελπίδες, που κατανοήσαμε πλήρως την σημασία τους την χρονιά που πέρασε, αφού δικαίως θα μείνει στην ιστορία, σαν πολύ δύσκολη και ιδιόμορφη. Απ’ όλα είχε το 2020 και όλα μας τα έδωσε ανηλεώς και απλόχερα. Και, πέρα από πολλά, ήταν και πολύ γρήγορα και πρωτόγνωρα, γι’ αυτό και η διαχείρισή τους υπήρξε των άκρων.

Παν μέτρο άριστο! Σπουδαίο ρητό, το οποίο άπτεται όλων των εκφάνσεων της ζωής μας.

Η Κυβέρνηση, πρώτα απ’ όλους, οφείλει με μέτρο, να διαμορφώσει πρωτίστως εκείνο το πλαίσιο, εντός του οποίου θα πρέπει να αρχίσει εκ νέου η επιχειρηματική και οικονομική δραστηριότητα, κάτι το αυτονόητο και αναγκαίο για την βιωσιμότητα της Πολιτείας. Οφείλει, επίσης, με μέτρο, να διαχειριστεί την κατάσταση του κορωνοϊού τόσο στο εν γένει ιατρικό της μέρος όσο και σε αυτό που άπτεται της καθημερινότητας των πολιτών στην υγεία τους.

Οι πολιτικοί μας, πρέπει και αυτοί, να ομονοήσουν στα βασικά θέματα που απασχολούν τον κόσμο και με μέτρο στις ενέργειες και τις αποφάσεις τους να καθορίσουν τα θεσμικά όρια, εντός των οποίων θα επανεκκινήσει η προσπάθεια επανόδου στους ρυθμούς προ πανδημίας. Τα λόγια απλώς και μόνο για να ειπωθούν ή οι φωτογραφίες, έχουν γίνει βαρετά από τους πολίτες και η βαρεμάρα αυτοί συμπαρασύρει στο διάβα της το πολιτικό γίγνεσθαι γενικά. Ας επικεντρωθούν στα ουσιαστικά και ας σταματήσουν τα επιπόλαια.

Οι πολίτες πρέπει με μέτρο, να ακολουθήσουν τους κανόνες αλλά και να εντείνουν τις προσπάθειές τους στην καθημερινότητά τους, ώστε να μην υπάρξει άλλος χαμένος χρόνος. Σε κάθε περίπτωση, όλα όσα γίνονται, αφορούν τον απλό κόσμο και δικαιωματικά αυτός έχει και τον πρώτο λόγο.

Τα μέσα ενημέρωσης, σαν ο ενδιάμεσος φορέας μεταξύ εξουσίας και πολιτών, πρέπει με αυξημένο μέτρο, να αξιολογούν τις ειδήσεις και να τις παρουσιάζουν αναλόγως. Ας σταματήσει πια η μεγαλοποίηση ασήμαντων ή η σμίκρυνση σημαντικών ειδήσεων. Όλοι έχουμε την ικανότητα, να αντιληφθούμε αυτό που του αξίζει παρουσίαση και αυτό που όχι. Η προσπάθεια χειραγώγησης θα πέσει στο κενό και αυτό γιατί η ανθρώπινη ανέχεια και ο πόνος δεν μπορεί να είναι πλέον πεδία εκμετάλλευσης. Σε κάθε περίπτωση, η αλήθεια των καταστάσεων είναι μία και σίγουρα, θα αναδειχθεί.   

Μέτρο χρειάζεται παντού, μέτρο που όλοι το γνωρίζουμε και ας κάνουμε αρκετές φορές ότι το λησμονούμε. Είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος για το αύριο και το αποτέλεσμα που θα έρθει, είναι σίγουρο και αυτό.

Καλή μας χρονιά!

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων