• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

άρθρα

Read

Εισαγωγικό κείμενο

Τα έργα δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην διοίκηση Τσίρμπα
  • 11 Μάι 2021
  • άρθρα
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Μετουσιώνονται στις προϋποθέσεις οι οποίες εν καιρώ αναμένεται να δώσουν νέα πνοή στην πόλη- που επί σειρά ετών είχε αφεθεί στην τύχη της- οι προεκλογικές εξαγγελίες και τα σχέδια της δημοτικής Αρχής Αγίων Αναργύρων- Καματερού.

Ήδη τόσο οι κάτοικοι, όσο και οι επισκέπτες, ή απλά διερχόμενοι βλέπουν και αντιλαμβάνονται τις αλλαγές στις υποδομές και την γενικότερη εικόνα του δήμου που ξεκινούν από τον φωτισμό σε δρόμους και πλατείες και φτάνουν ως την επιμελέστερη καθαριότητα, την φροντίδα των χώρων και τις αναπλάσεις.

Και δεν είναι μόνο το φιλότιμο των νέων εκλεγμένων της δημοτικής Αρχής. Ο λόγος που η πόλη κάνει σταθερά βήματα προς τον εκσυγχρονισμό έγκειται περισσότερο στην εμπειρία. Αυτήν που αποκτάται από τον δήμαρχο και τους καθ’ ύλην αρμόδιους συνεργάτες του στους βασικότερους πυλώνες της διοίκησης, με την καθημερινή άσκηση των καθηκόντων τους και μάλιστα σε μία εποχή που οι συγκυρίες που δημιουργεί η υγειονομική κρίση τα κάνουν δυσκολότερα σε κάθε επίπεδο.  

Την συγκεκριμένη αλλαγή μπορεί εύκολα να την αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε και από το γεγονός ότι η διοίκηση του έχει ετοιμάσει εγκαίρως και αποστείλει στους φορείς και θεσμούς μέσω των οποίων θα εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση τα αιτήματά της για την οικονομική υποστήριξη των έργων που, είχε υποσχεθεί, και δει στην πράξη ότι ήταν επιτακτική ανάγκη να δρομολογηθούν.

Ίσως οι προσπάθειες αυτές μαζί και με την έμπρακτη συμμετοχή στον αγώνα κατά της πανδημίας και της προστασίας της δημόσιας υγείας να κεφαλαιοποιούνται και πολιτικά.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η δημοτική Αρχή, παρά την αρχική επιφυλακτικότητα των δημοτών, φαίνεται πως αποσπά την εμπιστοσύνη ακόμη και όσων «πειραματικά», από δυσαρέσκεια, ή για άλλους λόγους πλην της ενσυνείδητης επιλογής ψήφισαν την παράταξη του Σταύρου Τσίρμπα.

Η μεταστροφή των δημοτών προς την νέα διοίκηση ενδεχομένως να αποτυπώνεται και σε εξελίξεις που ακόμη λαμβάνουν χώρα στο παρασκήνιο και αφορούν στην προετοιμασία νέων συνεργασιών που θα διεκδικήσουν τον δήμο στις επόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με τα όσα κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης, ακόμη και η πιο «σοβαρή»- μέχρι στιγμής-  προσπάθεια  συσπείρωσης εγκρίτων, επωνύμων και χρόνια εμπλεκομένων στις εκλογές, της πόλης, φαίνεται να έμεινε στα διερευνητικά τηλεφωνήματα μεταξύ των ενδιαφερομένων και επιδόξων στελεχών της.   

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων