• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

πολιτική

Read

ΣΥΡΙΖΑ

Εξεταστική για «λίστες Πέτσα», Enterprise Greece και Opinion Poll
  • 12 Οκτ 2021
  • πολιτική
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Την σύσταση εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής προκειμένου να ερευνήσει τα κριτήρια με τα οποία δόθηκαν χρήματα στα ΜΜΕ για την κάλυψη των αναγκών της ενημερωτικής καμπάνιας για τον κορωνοϊό αλλά και τις εξελίξεις με την εταιρία OpinionPoll, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, κάνοντας χρήση των προνοιών που δίνει στην αντιπολίτευση το Σύνταγμα, βάσει της τελευταίας του αναθεώρησης, η πρόταση για τη σύσταση της επιτροπής μπορεί να γίνει και πράξη, εφόσον κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια και τη σχετική ψηφοφορία, λάβει 120 ψήφους.

Στο κείμενό του ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να εξεταστούν τα κριτήρια βάσει των οποίων δόθηκαν περί τα 42 εκ. ευρώ σε ΜΜΕ, η αποτυχημένη- όπως την χαρακτηρίζει- εμβολιαστική καμπάνια του Υπουργείου Υγείας, η χρηματοδότηση της EnterpriseGreece για τη διεθνή καμπάνια προβολής της κυβέρνησης, καθώς και η χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα του ιδιοκτήτη δημοσκοπικής εταιρείας OpinionPoll, τα αποτελέσματα της οποίας έχει αρνηθεί να ελέγξει η πλειοψηφία στο πλαίσιο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Όπως αναφέρει η ίδια η αξιωματική αντιπολίτευση στο αίτημά της: «μετά το σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε στην Αυστρία, όπου αποκαλύφθηκε ότι ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κούρτς, που πριν λίγους μήνες βραβεύθηκε για την Ελευθερία των ΜΜΕ με ειδική τιμητική ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη σχετική εκδήλωση, χρηματοδοτούσε φίλια ΜΜΕ προκειμένου να λαμβάνει ως αντάλλαγμα θετικά άρθρα και ευνοϊκές δημοσκοπήσεις, και ιδίως μετά τον εξαναγκασμό του σε παραίτηση, αναδεικνύεται εκ νέου η απαξίωση της οποίας τυγχάνουν τέτοιες πρακτικές από την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη και από τους θεσμούς».

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων