• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

πολιτική

Read

ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ

Ποια τα κοινοβουλευτικά σχέδια της ΝΔ – «Ναι» του ΣΥΡΙΖΑ
  • 13 Οκτ 2021
  • πολιτική
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Προς διεύρυνση και για την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οδεύει η εξεταστική Επιτροπή που έχει ζητήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις δημοσκοπήσεις αλλά και τη λίστα Πέτσα.

Οι δύο επιλογές της ΝΔ

Ήδη στην πλειοψηφία εξετάζεται ο τρόπος που θα ζητηθεί η διεύρυνση. Ειδικότερα, οι δυο επιλογές της ΝΔ έχουν ως εξής:

Να έρθει ξεχωριστή αυτοτελής πρόταση για τη σύσταση της εξεταστικής Επιτροπής που θα περιλαμβάνει και την περίοδο όπου ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην εξουσία. Το συγκεκριμένο σενάριο θεωρείται το πιο… ασφαλές, εντούτοις θα πρέπει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να γραφεί μια νέα πρόταση, δεδομένου ότι την Πέμπτη (στη προγραμματισμένη Διάσκεψη των Προέδρων) θα συζητηθεί πότε θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια η σχετική πρόταση.

Να διατυπωθεί από βουλευτή τη Νέας Δημοκρατίας προφορικά στην Ολομέλεια η διεύρυνση (δίχως να κατατεθεί κάποιο έγγραφο), πρόταση και η οποία θα ψηφιστεί αργότερα από το Σώμα. Το συγκεκριμένο σενάριο συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες, σύμφωνα με στελέχη της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη ξεκαθάρισε ότι δεν έχει πρόβλημα να επεκταθεί ο χρόνος διερεύνησης. «Η ΝΔ μέσα στο πανικό της διαρρέει πως θα ζητήσει δήθεν διεύρυνση του πεδίου εξέτασης και πριν από τη δίκη της θητεία. Γιατί άραγε; Υπήρχε λίστα Πέτσα πριν το 2019; Και αν υπήρχε, γιατί εδώ και δυο χρόνια δεν σύστησε εξεταστική, αφού έχει τη πλειοψηφία ο κ. Μητσοτάκης; Σε κάθε περίπτωση της απαντάμε: Καλοδεχούμενη κάθε διερεύνηση. Ας ψηφίσουν, λοιπόν, την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εκτός των βουλευτών της αντιπολίτευσης και οι βουλευτές της συμπολίτευσης.  Και ας αποφασίσει η Επιτροπή που θα συσταθεί να διερευνήσει τυχόν χειραγώγηση ΜΜΕ και δημοσκοπήσεων με κρατικό χρήμα, χωρίς χρονικούς περιορισμούς», αναφέρουν χαρακτηριστικά από την Κουμουνδούρου και προσθέτουν ότι οι ίδιοι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν. «Μπορεί να πει το ίδιο και ο κος Μητσοτάκης για τα δικά του πεπραγμένα», αναρωτιούνται σχετικά.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων