• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

πολιτική

Read

ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΈΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ ΤΟΝΙΣΕ Ο  ΆΛΜΠΕΡΤ ΜΠΟΥΡΛΑ

Κ. Μητσοτάκης: Επένδυση-σταθμός οι νέες εγκαταστάσεις της Pfizer στη Θεσσαλονίκη
  • 13 Οκτ 2021
  • πολιτική
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, εγκαινιάστηκαν οι νέες εγκαταστάσεις του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε επένδυση-σταθμό τις νέες εγκαταστάσεις, κάνοντας αναφορά στη συμβολή στην απασχόληση της χώρας.

Τα γραφεία του κέντρου ψηφιακής καινοτομίας της Pfizer είναι ένα από τα έξι κέντρα της εταιρείας στον κόσμο. Όπως τόνισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, το χρονικό της επένδυσης ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2019 και μέχρι σήμερα απασχολούνται ήδη πάνω από 300 επιστήμονες υψηλού επιπέδου στη Θεσσαλονίκη. Ενδεικτικό της σημασίας που έχει η επένδυση αυτή είναι ότι, σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, στην πλήρη της εξέλιξη θα αυξήσει κατά περισσότερο από 650 εκατομμύρια ευρώ το ΑΕΠ της πόλης και θα προσφέρει στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα πάνω από 1.100 θέσεις εργασίας. «Είμαι συγκινημένος που βρίσκομαι σήμερα στην Θεσσαλονίκη για την ξεχωριστή στιγμή για την Pfizer, την πόλη, αλλά και για τον Άλμπερτ, που διέπρεψε εκτός Ελλάδος. Η ανακάλυψη του εμβολίου κατά του κορωνοιού φέρει την δική του σφραγίδα» τόνισε ο πρωθυπουργός, στον χαιρετισμό του.

Είμαι περήφανος Έλληνας και περήφανος Σαλονικιός, η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με καρδιά και ψυχή», τόνισε στο χαιρετισμό του ο CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά. κάνοντας λόγο για επενδύσεις που δημιουργούν θέσεις εργασίας, υπογραμμίζουν τα πλεονεκτήματα της χώρας μας και βάζουν δυνατά την Ελλάδα στον επενδυτικό χάρτη, έκανε λόγο από την πλευρά του Όπως είπε, οι επενδύσεις της εταιρείας  αναδεικνύουν τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας ως κέντρο επιστήμης και τεχνολογίας.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων