• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

πολιτική

Read

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΜΠΡΑΤΑΚΟΥ

Μπαίνουμε σε φάση ανάκαμψης των επιχειρήσεων και σε πιο καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας
  • 22 Οκτ 2021
  • πολιτική
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Μετά την πολυεπίπεδη στήριξη του κράτους στην επιχειρηματικότητα δρομολογείται η επόμενη φάση της ανάκαμψης με έμφαση στη δημιουργία όσο το πιο καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας. Την επισήμανση αυτή έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε με τη διοικητική επιτροπή του ΕΒΕΑ, παρουσία και του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας στο ζήτημα πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση, που έθεσε ο νέος πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος, υπογράμμισε ότι υπάρχουν πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία που θα δώσουν ώθηση στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα παράλληλα με τα κίνητρα για συγχωνεύσεις έτσι ώστε να γίνουν μεγαλύτερες, να έχουν οικονομίες κλίμακος και μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη.

Όπως είπε, «αποδίδουμε πολύ μεγάλη σημασία, προφανώς, στα ζητήματα της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, ειδικά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Επειδή έχει υπάρξει μια μικρή παρεξήγηση στον δημόσιο λόγο -όχι με δική μας υπαιτιότητα- για το ζήτημα του πώς εμείς αντιλαμβανόμαστε τη σημασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Εμείς στηρίζουμε όλες τις επιχειρήσεις και όλες οι επιχειρήσεις έχουν τη θέση τους σε μια δυναμική οικονομία. Ταυτόχρονα, όμως, θέλουμε να δώσουμε κίνητρα για τις επιχειρήσεις οι οποίες το επιθυμούν να συγχωνευθούν, να συνενώσουν δυνάμεις έτσι ώστε να γίνουν μεγαλύτερες. Δεν θέλουμε να είναι ένα λογιστικό τερτίπι. Θέλουμε να είναι πραγματικές συγχωνεύσεις που θα δημιουργήσουν πιο μεγάλες, πιο ισχυρές επιχειρήσεις. Και είναι και αυτή μια πολιτική την οποία εξήγγειλα στη Θεσσαλονίκη, η οποία, νομίζω, ότι θα βρει ανταπόκριση στην επιχειρηματική κοινότητα και είναι σημαντικό και οι ίδιοι επιχειρηματίες να αναγνωρίσουν ότι μερικές φορές το να έχουν ένα μικρότερο ποσοστό μιας μεγαλύτερης επιχείρησης μπορεί να έχει μεγαλύτερη αξία από το να έχουν ένα μεγαλύτερο ποσοστό μιας μικρότερης επιχείρησης. Όλο το ζήτημα είναι η ανάπτυξη και ποιές είναι οι δυνατότητες που έχει ο επιχειρηματίας να μεγαλώσει τη δραστηριότητα της εταιρείας του».

Από την πλευρά του ο κ. Μπρατάκος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη διαχρονική στήριξή του προς τον επιμελητηριακό θεσμό και  παρουσίασε τις βασικές προτεραιότητες της νέας Διοικητικής Επιτροπής.

«Το ένα κομμάτι αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Έτσι ώστε πολύ γρήγορα να μπορέσουμε να παρέχουμε καλύτερα και γρηγορότερα όλες τις υπηρεσίες μας ψηφιακά στα μέλη μας. Ένα δεύτερο κομμάτι έχει να κάνει με την εξωστρέφεια. Ένα τρίτο πολύ σημαντικό κομμάτι για εμάς είναι ο μετασχηματισμός του Κέντρου Επιχειρηματικότητας που στεγάζεται στο “Αμερικής 8”. Αυτή τη στιγμή είναι μία θερμοκοιτίδα, την οποία θέλουμε να μετεξελίξουμε σε ένα hub καινοτομίας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας».

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στον ρόλο του ΕΒΕΑ κατά την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας σημειώνοντας ότι ήταν κομβικός προκειμένου να διορθώνονται οι αποφάσεις που έβγαιναν έτσι ώστε τα μέλη του επιμελητηρίου και γενικότερα οι επιχειρήσεις να λάμβαναν τη μέγιστη ωφέλεια από τα όποια μέτρα σχεδιάστηκαν.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης από τη ΔΕ του ΕΒΕΑ, η α’ αντιπρόεδρος, Σοφία Εφραίμογλου-Κουνενάκη, ο β’ αντιπρόεδρος, Σταύρος Καφούνης, ο γενικός γραμματέας  Μπάμπης Μωραΐτης, ο οικονομικός επόπτης, Ευάγγελος Τσόγης, ο υπεύθυνος ΓΕΜΗ και  Εξυπηρέτησης Μελών, Σταύρος Γεωργάκης, ο υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων, Δημήτριος Δημητρίου και ο υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων, Νικόλαος Βασιλείου.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων