• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

πολιτική

Read

ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΚΛΩΝΙΚΑ

Επίμονο «όχι» της Κυβέρνησης σε lockdown
  • 25 Νοε 2021
  • πολιτική
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Νέες διαβεβαιώσεις από κυβερνητικά στελέχη ότι δεν υπάρχει ορατό στον ορίζοντα ένα νέο lockdown στη χώρα, παρά το γεγονός της σταθεροποίησης των ημερήσιων κρουσμάτων σε υψηλά, άνω των 7.000-8.000 ανά 24ωρο, επίπεδα.

Όπως και χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επανέλαβε, μέσω του «ΣΚΑΪ 100,3», ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει επιπλέον παρεμβάσεις αυτή τη χρονική στιγμή, ούτε βρίσκεται απαγορευτικό στο σκεπτικό της. «Προσπαθούμε να μείνουμε πιστοί στη στρατηγική μας να είμαστε ανοιχτοί και όποιες παρεμβάσεις λαμβάνονται, θα αφορούν τους ανεμβολίαστους» τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου. Ο ίδιος προανήγγειλε πως από το τέλος της εβδομάδας ξεκινά η χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων.

Δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο lockdown, ούτε μέτρα που θα αφορούν τους εμβολιασμένους, είπε, στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός Υγείας. Μέσω του «ΣΚΑΪ», ο Θάνος Πλεύρης εξήγησε πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή συζήτηση για rapid test στους ανεμβολίαστους για την είσοδό τους σε σουπερμάρκετ ή άλλα καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, «από την αρχή του χρόνου στα κρούσματα είμαστε 85% ανεμβολίαστοι - 15% εμβολιασμένοι, στις ΜΕΘ 94% ανεμβολίαστοι - 6% εμβολιασμένοι και στους θανάτους 90% ανεμβολίαστοι -10% εμβολιασμένοι. Πριν έναν μήνα στους εμβολιασμούς ήμασταν στο 64-65% του ενήλικου πληθυσμού, τώρα είμαστε στο 73,5%» επισήμανε.

Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε, πάντως, πως, τουλάχιστον τις τελευταίες 10 ημέρες, υπάρχει σταθεροποίηση των κρουσμάτων σε υψηλό επίπεδο, κι αυτό σημαίνει ότι ακολουθεί η πίεση στις νοσηλείες και τους θανάτους που ακολουθούν την κορύφωση στα κρούσματα. «Περιμένουμε επιπεδοποίηση και κάμψη για να υπάρξει αποσυμφόρηση. Για τις επόμενες 10 με 15 μέρες θα έχουμε πίεση στο ΕΣΥ» εκτίμησε. Το παρήγορο, είπε, είναι ότι αυξάνονται τα ραντεβού για εμβολιασμό, ωστόσο η κυβέρνηση θα ήθελε μεγαλύτερη προσέλευση στους άνω των 60 για την πρώτη δόση.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων