• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

πολιτική

Read

ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

«Άναψε τα αίματα» η εξεταστική της «λίστας Πέτσα»
  • 25 Νοε 2021
  • πολιτική
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Σφοδρές αντιδράσεις πυροδότησε στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά τυχόν πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση της διαφημιστικής καμπάνιας για τον κορωνοϊό και τις δημοσκοπήσεις η απόφαση της πλειοψηφίας να μην κληθούν ως μάρτυρες πολιτικά πρόσωπα.

Η πλειοψηφία απέρριψε την πρόταση να κληθούν να καταθέσουν ο νυν αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και πρώην υφυπουργός στον πρωθυπουργό /κυβερνητικός εκπρόσωπος την περίοδο που "ξέσπασε" η πανδημία Στέλιος Πέτσας ως ο υπεύθυνος υπουργός για την καμπάνια ενημέρωσης καθώς και άλλοι υπουργοί που σχετίζονται με την καμπάνια.

Για ακρωτηριασμό της δημοκρατίας έκανε λόγο ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης και κατηγόρησε την πλειοψηφία ότι επιχειρεί να νοθεύσει το αντικείμενο της έρευνας. "Δεν μπορείτε να λέτε δεν θα βάλεις αυτόν τον μάρτυρα, στην πραγματικότητα ακρωτηριάζετε την αντιπολίτευση και τα συνταγματικά της δικαιώματα, αλλά και την ίδια τη δημοκρατία", είπε, ενώ έντονες ήταν οι αντιδράσεις και του ΚΙΝΑΛ.

Ο Γιώργος Καμίνης χαρακτήρισε αδιανόητο να μην προσκληθούν πολιτικά πρόσωπα, μιλώντας για ευνουχισμό της επιτροπής, ενώ η Μαρία Κομνηνάκα από το ΚΚΕ ανέφερε ότι η επιτροπή είναι είναι πολιτικό όργανο που εξετάζει πολιτικές ευθύνες. "Δεν μπορούμε να ελέγχουμε ουδέτερα τα πράγματα χωρίς να εξετάζουμε τον υπεύθυνο", είπε.

Η ΝΔ αντέκρουσε λέγοντας ότι ο Στέλιος Πέτσας έχει απαντήσει πολλές φορές για το ζήτημα της διαφημιστικής δαπάνης. "Στόχος σας είναι να κάνουμε πολιτική δίκη", ανέφερε η εισηγήτρια της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα, ενώ ο Δημήτρης Μαρκόπουλος αντέτεινε ότι "δεν υπάρχει κανένας ακρωτηριασμός του δικαιώματος της μειοψηφίας". Χαρακτήρισε δεν αντιδημοκρατική τη φράση του Γιάννη Ραγκούση ότι είναι "αδιαπραγμάτευτη η λίστα μαρτύρων μας". Η ΝΔ πρότεινε να έρθει εκπρόσωπος του υπουργείου που ήταν υπεύθυνος για καμπάνια ενημέρωσης.

Παρά τις αντιδράσεις των κομμάτων, η πλειοψηφία της επιτροπής αποφάσισε να προχωρήσει σε έναν κατάλογο με 18 μάρτυρες, αρχής γενομένης με την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Μαρίας Αντωνιάδου και τον πρόεδρο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ιδιοκτητών Ημερήσιου Τύπου Αλ. Σκαναβή.

 

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων