• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

πολιτική

Εκτός τόπου και χρόνου η κουβέντα για νέα μέτρα στήριξης
  • 25 Νοε 2021
  • πολιτική
Μέγεθος Γραμματοσειράς

“Σε καμία απολύτως περίπτωση δεν συζητούνται νέα μέτρα, οικονομικά, εννοώ αυτά που δόθηκαν την προηγούμενη περίοδο”, ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. Ο υπουργός σημείωσε πως “σε μια εποχή πληθωρισμού σε όλη την Ευρώπη η κουβέντα για νέα μέτρα στήριξης είναι εκτός τόπου και χρόνου. Άρα πρέπει όλοι να καταλάβουν που βρισκόμαστε όλοι”.

“Στόχος όλων των μέτρων”, είπε ο υπουργός “είναι να έχουμε εορτές όπου η αγορά θα λειτουργεί. Δεν χρειάζεται να συζητάμε για νέα μέτρα στήριξης καθόλου”.

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε πως δεν πρόκειται να υπάρξει lockdown, σημειώνοντας πως “δεν θα υπάρξει κανένα μέτρο που θα επηρεάσει τη ζωή των εμβολιασμένων”. Όπως είπε: “δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα για να το κάνουμε”. Αναφέροντας πως “οι εμβολιασμένοι δεν κινδυνεύουν να πεθάνουν. Κινδυνεύουν”, όπως είπε ο υπουργός “να νοσήσουν και να το περάσουν στο σπίτι τους. Άρα δεν υπάρχει βάση να περιορίσεις ατομικές ελευθερίες σε ανθρώπους που δεν κινδυνεύουν”.

Μιλώντας για την ενεργειακή κρίση, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως “η Κυβέρνηση έχει δαπανήσει μέχρι τώρα 1,2 δισ. ευρώ, ένα πολύ μεγάλο ποσό για τα δεδομένα του ελληνικού προϋπολογισμού”. Ωστόσο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αν χρειαστεί να υπάρξει πρόσθετη παρέμβαση. Για τη μετακύλιση του κόστους στο τελικό προϊόν και στον καταναλωτή από τις επιχειρήσεις ο υπουργός κάλεσε τις εταιρείες να βρουν τρόπους να είναι ανταγωνιστικές.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων