ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

πολιτική

Read

ΣΥΡΙΖΑ

Να επιστρέψουν τα χρήματα στο Δημόσιο οι Πάτσης- Χειμάρας
  • 09 Ιαν 2023
  • πολιτική

Ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, υπογράμμισε ότι τόσο στην περίπτωση του κ. Χειμάρα που παραιτήθηκε από βουλευτής όσο και σε εκείνου του κ. Πάτση που διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ, «το Δημόσιο πρέπει να πάρει αυτά τα χρήματα πίσω».

Την επιστροφή των χρημάτων στο Δημόσιο που έλαβαν παρανόμως με απευθείας αναθέσεις οι πρώην βουλευτές της ΝΔ Θέμης Χειμάρας και Ανδρέας Πάτσης ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύοντάς τους ότι «δεν καθάρισαν με μια παραίτηση».

Ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, υπογράμμισε ότι τόσο στην περίπτωση του κ. Χειμάρα που παραιτήθηκε από βουλευτής όσο και σε εκείνου του κ. Πάτση που διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ, «το Δημόσιο πρέπει να πάρει αυτά τα χρήματα πίσω».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πάτσης έλαβε 1 εκατ. ευρώ με απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ ενώ η φερώνυμη επιχείρηση του κ. Χειμάρα έλαβε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από δημόσιους φορείς. «Σύμφωνα με το Σύνταγμα δεν ισχύει μόνο ότι δεν μπορείς να είσαι βουλευτής όταν παίρνεις απευθείας αναθέσεις από το Δημόσιο, αλλά και ότι είναι άκυρες αυτές οι συμβάσεις» διευκρίνισε ο κ. Ηλιόπουλος επιχειρηματολογώντας υπέρ της ανάγκης επιστροφής των χρημάτων στο Ελληνικό Δημόσιο. «Νομίζουν ότι με μία παραίτηση καθάρισαν» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τις παράνομες απευθείας αναθέσεις σε γαλάζιους βουλευτές άσκησε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό της Ναυτεμπορικής. «Ο κ. Χειμάρας “άνθισε” στον βιότοπο των των 8,5 δισ. ευρώ απευθείας αναθέσεων και του γενικευμένου κλίματος ότι εδώ θα γίνει ένα μεγάλο ντου στο δημόσιο χρήμα» είπε. Παράλληλα ο κ. Παππάς άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές ο κ. Χειμάρας. «Είναι προσβλητικό για τον λαό να υπάρχει ανοιχτό παράθυρο για νέα υποψηφιότητά του στις εκλογές. Είναι χυδαίο το μήνυμα της ασυλίας προς τους υποψηφίους της ΝΔ» ανέφερε.

Δηλώσεις για τις υποθέσεις Χειμάρα – Πάτση έκανε στη Ναυτεμπορική TV και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης. «Οι πολίτες δεν προσβλέπουν μόνο σε μία προοδευτική κυβέρνηση που θα σχεδιάζει και θα δίνει λύσεις για τους πολλούς, αλλά και σε μία ηθική κυβέρνηση. Το υπόδειγμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με τα φαινόμενα διαφθοράς και αδιαφάνειας, που είναι πλέον καθημερινά, πλήττει τη δημοκρατία και το πολιτικό σύστημα» ανέφερε ο κ. Γιαννούλης

Κατρίνης: Ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ για το κράτος-λάφυρο

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τις παράνομες δραστηριότητες των δύο πρώην βουλευτών της άσκησε και ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης.

«Η υπόθεση του κ. Χειμάρα είναι ένα ακόμη “κομμάτι στο πάζλ” των στελεχών της ΝΔ που θεωρούν το κράτος ‘’λάφυρο’’ και ανερυθρίαστα λειτουργούν προς αυτήν την κατεύθυνση» είπε. Συμπλήρωσε δε ότι «το ότι ένας εν ενεργεία βουλευτής της ΝΔ θεωρούσε πως μπορεί, κατά παράβαση του Συντάγματος, να είναι βασικός συνεργάτης και προμηθευτής δημοσίων οργανισμών και πως αυτό θα μπορούσε να περάσει στο απυρόβλητο, δείχνει την αίσθηση αλαζονείας πολλών κυβερνητικών στελεχών».

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων