ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

πολιτική

Read

ΦΑΝΕΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ "GREEK MAFIA"

Τσαπανίδου: Δουλειά του κράτους δεν είναι το λουκέτο αλλά η λειτουργία της χώρας
  • 07 Φεβ 2023
  • πολιτική

"Είναι άξιο απορίας για τι ακριβώς "κομπάζει" ο κ. Μητσοτάκης διαπιστώνοντας "πολύ ικανοποιητική ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού" με δύο πόντους χιόνι", σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Πόπη Τσαπανίδου.

"Για το κλείσιμο ακόμα και της εθνικής οδού, κεντρικών οδικών αρτηριών και σιδηροδρομικών δικτύων πριν καλά καλά χιονίσει; Για την πλήρη παύση κάθε οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, ώστε να μην χρειαστεί να κρατήσει ανοιχτούς δρόμους;", προσθέτει ειδικότερα.

Η κ. Τσαπανίδου αναφέρει ότι "μετά το περσινό φιάσκο ο κ. Μητσοτάκης, το μόνο που έκανε σήμερα είναι να παραδεχθεί πως πέρυσι τα έκανε μαντάρα και φέτος απλά έκλεισε από μόνος του τα πάντα και παρέλυσε την Αττική και τη μισή χώρα, πριν ακόμα πέσει το πρώτο χιόνι".

"Δουλειά του κράτους, κ. Μητσοτάκη, σε μία προαναγγελθείσα εδώ και μέρες κακοκαιρία", σημειώνει η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, "δεν είναι το ολικό λουκέτο και η μετάθεση ευθυνών στους πολίτες με επιπλέον έξοδα, αλλά να κρατάει ανοιχτούς τους δρόμους και να λειτουργεί η χώρα".

Φανερή προσπάθεια της κυβέρνησης να καλυφθεί η υπόθεση της "Greek Mafia"

"Βιώνουμε μία κατάσταση που σε άλλη χώρα θα είχε τρομακτικές συνέπειες, θα απομακρύνονταν άνθρωποι από τις θέσεις τους, θα έφευγε ο ίδιος ο πρωθυπουργός", δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου, αναφορικά με την υπόθεση της "Greek Mafia", σε τοποθετήσεις της στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ”Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης” και ”Ράδιο Θεσσαλονίκη”.

Με αφορμή χθεσινά δημοσιεύματα του Documento και του ΒΗΜΑτος τόνισε ότι "υπάρχουν ανοιχτά ερωτήματα προς τον κ. Θεοδωρικάκο, τα οποία έθεσαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας". "Ο κ. Θεοδωρικάκος, όταν ρωτήθηκε αν υπήρχαν ανώτατοι αξιωματικοί που συνομιλούσαν με τη μαφία και γιατί τα στοιχεία δεν στάλθηκαν στη Δικαιοσύνη, απάντησε με τον τρόπο που απαντά και ο κ. Μητσοτάκης για τις υποκλοπές. Είπε ότι δεν γνώριζε", σχολίασε. Είπε ότι "επί ΣΥΡΙΖΑ είχε γίνει μία πολύ μεγάλη έρευνα της ΕΥΠ η οποία, με τη σημερινή κυβέρνηση, ποτέ δεν αξιοποιήθηκε από την Αστυνομία, ώστε να καταλήξει στη σχετική δικογραφία και να αποδοθεί δικαιοσύνη". Μίλησε για κωλυσιεργία και φανερή προσπάθεια να καλυφθεί η υπόθεση, σημειώνοντας ότι "μάλιστα ορισμένους από τους αξιωματικούς που φέρονται να εμπλέκονται, ο κ. Θεοδωρικάκος τους αναβάθμισε". Τόνισε ότι "τα στοιχεία υπάρχουν και οι επίορκοι αστυνομικοί που έχουν σχέση με τη μαφία πρέπει να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη" και πως "με βάση τις πληροφορίες, τα έσοδα από τέτοιες παράνομες δραστηριότητες έφταναν τα 3 εκατ. ευρώ".

Η Π.Τσαπανίδου σχολίασε ότι "η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης αντί να απαντήσει για όλα αυτά, προσπαθεί να ρίξει λάσπη στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ", συμπληρώνοντας ότι ο πρωθυπουργός "αποφεύγει συστηματικά να απαντά στις ερωτήσεις του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, όπως αποφεύγει βέβαια να προσέλθει σε debate με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ώστε ο λαός να βγάλει τα συμπεράσματά του".

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων