• 210 5221024Τηλ. Κέντρο
  • εσωτ.: 11-16Λογιστήριο
  • εσωτ.: 10Δημοσιεύσεις
  • εσωτ.: 13Δημοσιογράφοι
  • εσωτ.: 11Μικρές αγγελίες

πολιτική

Read

ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ

Σχέδιο συνεχούς παρουσίας της χώρας στις αγορές
  • 31 Ιουλ 2020
  • πολιτική
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Στην πρόθεση της κυβέρνησης για συνεχή παρουσία της χώρας στις αγορές το επόμενο διάστημα αναφέρθηκε ο ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στα Παραπολιτικά FM. Μίλησε για μία συστηματική επαφή με τις αγορές και ανέφερε πως αντλήθηκαν ήδη 7,5 δισ. ευρώ μέσα στο 2020.

Πέρα από την ανάγκη διατήρησης των διαθεσίμων για νέα μέτρα στήριξης, αν χρειαστούν, αναφέρθηκε και στην ανάγκη στήριξης της αμυντικής ικανότητας της χώρας με επιπλέον αμυντικές δαπάνες. Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επανέλαβε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται στα 31,5 δισ. ευρώ από 37,5 δισ. ευρώ που ήταν στην αρχή της κρίσης τον Μάρτιο.  Μίλησε επίσης για υστέρηση στα έσοδα μεν, χαμηλότερη όμως από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Ξεκαθάρισε ότι όσον αφορά το όριο του 30% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές "δεν μας προκύπτει και σήμερα από τα δεδομένα που παρακολουθούμε" πως υπάρχει ζήτημα. Μίλησε για  την "κινητικότητα που υπήρχε από την κοινωνία για ηλεκτρονικές συναλλαγές" το προηγούμενο διάστημα. 

Για τα αναδρομικά  είπε πως αυτό το οποίο υλοποιείται είναι η δικαστική απόφαση. Μίλησε και για τις άλλες ανάγκες που υπάρχουν στην πραγματική οικονομία που πλήττεται αλλά και για την αμυντική θωράκιση της χώρας. Πρέπει "να ισορροπήσουμε μεταξύ των διαφορετικών αναγκών" αλλά και "μεταξύ των διαφορετικών γενεών" είπε.

"Έχουμε όπλα και θα ρίξουμε όπλα στη μάχη και το επόμενο χρονικό διάστημα ώστε να περιορίσουμε" τους τριγμούς της κρίσης, είπε. Για το ταμείο ανάκαμψης είπε ότι θα συζητηθεί εντός και εκτός βουλής, προκειμένου να αξιοποιηθούν κατά τον ταχύτερο δυνατό τρόπο τα κονδύλια.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων