• 210 5221024Τηλ. Κέντρο
  • εσωτ.: 11-16Λογιστήριο
  • εσωτ.: 10Δημοσιεύσεις
  • εσωτ.: 13Δημοσιογράφοι
  • εσωτ.: 11Μικρές αγγελίες

πολιτική

Read

ΣΥΡΙΖΑ

Έμειναν στα λόγια τα αυστηρά πρωτόκολλα σε οίκους ευγηρίας
  • 05 Οκτ 2020
  • πολιτική
Μέγεθος Γραμματοσειράς

“Ο Κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του οφείλουν να σταματήσουν να πετάνε το μπαλάκι στους πολίτες και να αναλάβουν επιτέλους την ευθύνη τους πριν να είναι πολύ αργά”, διαμηνύει σε on camera δήλωσή της η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Τάνια Καραγιάννη, καταγγέλλοντας ότι “η δέσμευση της κυβέρνησης για αυστηρότερα υγειονομικά πρωτόκολλα και εντατικοποίηση των ελέγχων, μετά τη ραγδαία μετάδοση του κορωνοϊού σε οίκους ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι και τον Εύοσμο, έμεινε στα λόγια”.

“Πρέπει άμεσα να προχωρήσουν σε γενικευμένο testing, σε προσλήψεις στο σύστημα Υγείας και σε στοχευμένη πρόληψη σε ευάλωτα άτομα και στο υγειονομικό προσωπικό”, τόνισε.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:

“Πριν από ένα μήνα, μετά τη ραγδαία μετάδοση του κορωνοϊού σε οίκους ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι και τον Εύοσμο, η κυβέρνηση δια στόματος του ίδιου του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πέτσα, είχε δεσμευτεί για αυστηρότερα υγειονομικά πρωτόκολλα και εντατικοποίηση των ελέγχων.

Και αυτή η δέσμευση έμεινε στα λόγια.

Τώρα ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ παραδέχεται ότι το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα είχε να ελεγχθεί από τα τέλη Αυγούστου και ότι νοσηλευτές εκεί νοσούσαν εδώ και δύο εβδομάδες, γεγονός που καταδεικνύει τις εγκληματικές ευθύνες της Κυβέρνησης.

Όλοι ξέρουμε ότι η μετάδοση του ιού στους οίκους ευγηρίας είναι πολύ γρήγορη και καταλήγει σε μεγάλο αριθμό θυμάτων.

Η κυβέρνηση ένα μήνα τώρα επιδεικνύει επικίνδυνη ανευθυνότητα και θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Πρέπει άμεσα να προχωρήσουν σε γενικευμένο testing, σε προσλήψεις στο σύστημα Υγείας και σε στοχευμένη πρόληψη σε ευάλωτα άτομα και στο υγειονομικό προσωπικό.

Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του οφείλουν να σταματήσουν να πετάνε το μπαλάκι στους πολίτες και να αναλάβουν επιτέλους την ευθύνη τους πριν να είναι πολύ αργά”.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων