• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

πολιτική

Read

ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ

Η ΕΕ πρέπει να συντονιστεί καλύτερα για τον κορωνοϊό
  • 05 Οκτ 2020
  • πολιτική
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παίρνοντας τον λόγο είπε ότι η κατάσταση του κορωνοϊού ήταν ανησυχητική και η ΕΕ πρέπει να «παραμείνει πολύ συγκεντρωμένη» για να αποφύγει την επιστροφή στην προηγούμενη «τρομερή κατάσταση». Τόνισε ότι τα θεσμικά όργανα και τα κράτη μέλη της ΕΕ πρέπει να κάνουν καλύτερη δουλειά στο συντονισμό των εκτιμήσεών τους για την κατάσταση και των μέτρων που λαμβάνουν για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού.

 

Χαρακτήρισε ωστόσο θετικό το γεγονός ότι οι 27 ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ αποφάσισαν να αφιερώσουν χρόνο στο πώς θα δοθεί συλλογική απάντηση στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν υπογράμμισε ότι η κρίση μπορεί να ξεπεραστεί εάν κράτη-μέλη και θεσμοί είναι μαζί. Επιπροσθέτως σημείωσε, ότι η πρόοδος στα εμβόλια είναι το κλειδί, ενώ συζητήθηκε και η στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί όταν είναι διαθέσιμα τα εμβόλια.

Για την ψηφιακή καινοτομία

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι η ΕΕ έχει ακόμη πολύ δρόμο για την ψηφιακή καινοτομία την επόμενη δεκαετία. Περιέγραψε επίσης τρεις βασικούς πυλώνες στην ψηφιακή στρατηγική της Επιτροπής - βιομηχανικά δεδομένα, Τεχνητή Νοημοσύνη και ψηφιακή υποδομή.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων