• 210 5221024Τηλ. Κέντρο
  • εσωτ.: 11-16Λογιστήριο
  • εσωτ.: 10Δημοσιεύσεις
  • εσωτ.: 13Δημοσιογράφοι
  • εσωτ.: 11Μικρές αγγελίες

πολιτική

Read

ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΕ ΒΟΗΘΟΥΝ

Στον «αέρα» η συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου
  • 08 Οκτ 2020
  • πολιτική
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Μετέωρη είναι η προσπάθεια για τη συνάντηση του Νίκου  Δένδια και του Τούρκου ομολόγου του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Μπρατισλάβα.

Όπως επεσήμανε στο Star η Κατερίνα Τσαμούρη, οι νέες προκλητικές κινήσεις του Σουλτάνου σίγουρα δε βοηθούν!

«Τις τελευταίες ημέρες, λοιπόν, ακούγαμε ότι "ψήνεται" συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του στην Μπρατισλάβα, στο πλαίσιο ενός διεθνούς φόρουμ για την ασφάλεια και την ενέργεια. Τίποτα όμως δεν είχε "κλειδώσει". Ναι μεν ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών  θα συμμετάσχει κανονικά ως ομιλητής στο φόρουμ, ωστόσο -για την ώρα- συνάντηση με τον Τσαβούσογλου δεν έχει κανονιστεί» επεσήμανε η δημοσιογράφος.

Τουρκικός δάχτυλος φαίνεται να υπάρχει και πίσω από το Αζερμπαϊτζάν. Με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, μετά τους απαράδεκτους ισχυρισμούς της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν περί δήθεν ανοχής του Ελληνικού Κράτους σε προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών, σε προσπάθειες στρατολόγησης τρομοκρατών μαχητών και κυβερνοεπιθέσεις από την ελληνική επικράτεια κατά του Αζερμπαϊτζάν, ο πρέσβης Ν. Πιπερίγκος εκλήθη στην Αθήνα για διαβουλεύσεις. Ταυτόχρονα στο υπουργείο Εξωτερικών έγινε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας στον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν.

Ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των προκλήσεων είναι ότι παρά τις παραινέσεις του Στόλτενμπεργκ, η Τουρκία επιδεικτικά προειδοποίησε ότι θα δοκιμάσει τους ρωσικούς πυραύλους S 400. Ο Ερντογάν στηρίζει το Αζερμπαϊτζάν στην πολεμική σύρραξη με την Αρμενία για το Ναγκόρνο Καραμπάχ. Επίσης πετάξε για το Κατάρ και το Κουβέιτ σε μια ακόμη κίνηση να χρησιμοποιήσει την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε «όπλο» του προκειμένου να κτίσει το προφίλ του ηγέτη του μουσουλμανικού κόσμου.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων