• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

πολιτική

Read

ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΖΗΤΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Τσίπρας: Η κυβέρνηση νομοθετεί σαν τον κλέφτη
  • 22 Δεκ 2020
  • πολιτική
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε σκληρή κριτική για την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που εξισώνει, όπως είπε, τα πτυχία ΑΕΙ με απόφοιτους κολεγίων. «Έχουμε βρει μια φάμπρικα και περνάνε νομοσχέδια χωρίς να ανοίξει μύτη» είπε, ενώ διερωτήθηκε αν αυτή είναι η άποψη της κυβέρνησης για την αριστεία. Κατηγόρησε, επίσης, τη Νίκη Κεραμέως λέγοντας ότι είναι η υπουργός των κολεγίων και των ιδιοκτητών εκπαιδευτηρίων και έκανε λόγο για κραυγαλέα εξυπηρέτηση συμφερόντων. «Έχουμε χάσει το μέτρημα από τις εξυπηρετήσεις σε ιδιοκτήτες κολεγίων. Εντάξει το γνωρίζαμε και δε το κρύβουνε άλλωστε οι άνθρωποι ότι είναι και χρηματοδότες της ΝΔ. Αλλά υπάρχει και ένα όριο», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμισε ότι με τη θέσπιση της βάσης ανά σχολή θα μείνουν περισσότεροι από 20 χιλιάδες νέοι εκτός ΑΕΙ.

Τσίπρας: Επιχειρείτε φίμωση των δημοσιογράφων

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα δημοκρατίας στη χώρα και έκανε λόγο απόπειρα φίμωσης και ελέγχου των δημοσιογράφων. Αναφέρθηκε στην υπόθεση καταγραφής των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ αναρωτώμενος για ποιο λόγο η κυβερνητική πλειοψηφία αρνείται να προσέλθουν στην Επιτροπή της Βουλής ο υπουργός Υγείας και ο Πρόεδρος του Οργανισμού. «Η εμμονή σας στην κατάπνιξη κάθε διαφορετικής φωνής που σας κάνει όχι κριτική από ιδεολογικής πλευράς, αλλά με στοιχεία και γεγονότα, είναι πρωτοφανής όχι μόνο στα χρονικά της ελληνικής δημοκρατίας αλλά και σπάνια για τη δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι έχει κάνει την πανδημία ευκαιρία για διασπάθιση δημόσιου χρήματος και κατηγόρησε την κυβέρνηση για άρνηση να δώσει τα στοιχεία για το ύψος και το είδος των δωρεών προς το ελληνικό Δημόσιο, την περίοδο της πανδημίας καθώς και για τον τρόπο αξιοποίησης αυτών. «Απορρίψατε την πρόταση μας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειάς, για προτεραιοποίηση συγκεκριμένων ελέγχων από το Ελεγκτικό Συνέδριο», σημείωσε.

Αναφέρθηκε, επίσης στο ζήτημα της σύμβασης της κυβέρνησης με την εταιρία Πάλαντιρ ρωτώντας τι έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την αμερικάνικη εταιρεία «που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαδικτυακή χειραγώγηση της ψήφου των Αμερικανών πολιτών υπέρ του Τραμπ, στις προηγούμενες εκλογές. Μια εταιρεία που έπαιξε κεντρικό ρόλο στο Cambridge Analytica». Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει αίτημα για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τα θέματα της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της κοινοβουλευτικής λειτουργίας και λογοδοσίας. «Και θα σας αναγκάσω να απολογηθείτε. Και να δώσετε στη δημοσιότητα συμβάσεις, όπως ο νόμος ορίζει», σημείωσε.

Τσίπρας για εμβόλιο: Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος νέου εφησυχασμού

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στο εμβόλιο κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι υπονομεύει με τον τρόπο της «το πιο σημαντικό μας όπλο απέναντι στον ιό» και πρόσθεσε ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος νέου εφησυχασμού.

«Ακόμα και στο εμβόλιο, το μεγαλύτερο επίτευγμα που μας πρόσφερε η επιστήμη στη μάχη κατά του ιού, εσείς το ευτελίζετε σε επικοινωνιακούς σχεδιασμούς. Προσέξτε, δε μιλώ για την απαραίτητη καμπάνια ενημέρωσης του κόσμου για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Κάνετε το ίδιο εγκληματικό λάθος που κάνατε το Μάιο. Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, ο ΠΟΥ, ακόμα και οι εταιρείες που προμηθεύουν τα εμβόλια, μιλούν για την ανάγκη μιας συνδυαστικής στρατηγικής για να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη από τον εμβολιασμό. Εσείς τι κάνετε; Λέτε το πρόβλημα είναι οι αντιεμβολιαστές. Μα είναι. Αλλά το μεγάλο πρόβλημα είστε εσείς, που με τις παλινωδίες σας δεν εμπνέετε καμία εμπιστοσύνη στον κόσμο. Όταν του λέτε ότι θα παραλάβω δύο εκατομμύρια και τελικά αυτά είναι 150.000. Όταν δεν έχετε καμία απάντηση στο πώς και σε πόσους πολίτες θα μπορεί να γίνεται monitoring μετά την πρώτη δόση. Πετάτε νούμερα, πετάτε ατάκες αλλά και πάλι στο δια ταύτα τα έχετε κάνει μπάχαλο», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων