• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

πολιτική

Read

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ

Δεν έχει προγραμματιστεί άμεσα συνάντηση Δένδια- Τσαβούσογλου
  • 13 Ιαν 2021
  • πολιτική
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Δεν έχει προγραμματιστεί ή συμφωνηθεί συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου διευκρινίζουν διπλωματικές πηγές  που σχολίασαν τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου κατά τη συνάντησή του με πρέσβεις κρατών -μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε πως οι δύο άνδρες έχουν συμφωνήσει να συναντηθούν, αν και δεν έχει ακόμα καθοριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία.

Όπως επισημαίνουν οι διπλωματικές πηγές όμως, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών διατηρεί προσωπική φιλική σχέση με τον Τούρκο ομόλογό του από σειρά ετών, πλην όμως, δεν έχει συμφωνηθεί και προγραμματισθεί συνάντησή τους για το προσεχές διάστημα. «Βεβαίως, ο κ. Δένδιας παραμένει ανοιχτός στο ενδεχόμενο μίας συνάντησης με τον κ. Τσαβούσογλου, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες», υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι Αθήνα και Άγκυρα συμφώνησαν να ξεκινήσει ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών στις 25 Ιανουαρίου 2021, στην Κωνσταντινούπολη.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων