• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

πολιτική

Read

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΩΓΕΣ ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ ΚΟΥΡΤΑΚΗ ΚΑΙ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟ

Στα «Χαρακώματα» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ
  • 27 Ιαν 2021
  • πολιτική
Μέγεθος Γραμματοσειράς

«Πόλεμος» ανακοινώσεων με βολές εκατέρωθεν ξέσπασε μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αγωγή που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας σε βάρος του εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννη Κουρτάκη και του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου.

ΝΔ για Τσίπρα: Προσπαθεί να φιμώσει φωνές που τον ενοχλούν

Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι στοχευει σε οικονομική εξόντωση των δημοσιογράφων και λειτουργεί εκφοβιστικά ως προς εκείνους που ασκούν κριτική.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«To κράτος δικαίου, παρέχει τη δυνατότητα στους πολίτες να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη αν κρίνουν ότι κάποιο δημοσίευμα θίγει την τιμή και την υπόληψή τους και η προσφυγή αυτή είναι ο τρόπος αποκατάστασης. Το ίδιο ισχύει και για τους πολιτικούς, οι οποίοι επιπλέον έχουν δημόσιο λόγο και μπορούν να απαντούν,  άρα καταφεύγουν στη δικαιοσύνη μόνο ως έσχατο μέσο υπεράσπισης.

Προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προσφεύγει κατά δύο δημοσιογράφων αξιώνοντας 1 εκατομμύριο από τον καθένα, για δημοσιεύματα που αφορούν την ενοικίαση της βίλας στο Σούνιο έναντι 500 ευρώ το μήνα. Η συγκεκριμένη ενέργεια του κ. Τσίπρα, δεν παραπέμπει σε επανόρθωση αλλά σε οικονομική εξόντωση των δημοσιογράφων  και λειτουργεί ως εκφοβισμός προς εκείνους που ασκούν κριτική. Ως κυβέρνηση, επιχείρησε να ελέγξει τα μέσα, ως αντιπολίτευση προσπαθεί να φιμώσει  φωνές που τον ενοχλούν.

Καθόλου τυχαίο ότι την κατάθεση των αγωγών, έχει αναλάβει ως δικηγόρος  του κ. Τσίπρα ο κ. Μαντζουράνης, νομικός σύμβουλος του δημοσίου για την εφαρμογή του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες στον περιβόητο διαγωνισμό των βοσκοτοπιών και όσων πρωτοφανών αποκαλύπτονται από τις καταθέσεις του κ. Καλογρίτσα για το παρασκήνιο και τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

ΣΥΡΙΖΑ: Υπερασπίζονται τους συκοφάντες

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στη ΝΔ, τονίζει πως δεν προκαλεί εντύπωση πως το κυβερνών κόμμα «έσπευσε να λειτουργήσει ως συνήγορος υπεράσπισης των συκοφαντών του κ. Τσίπρα, που επί δύο μήνες τώρα αρνούνται να αποκαταστήσουν την αλήθεια», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

«Ήταν άλλωστε σε όλους γνωστό ότι στα γραφεία της σχεδιάστηκε και ενορχηστρώθηκε αυτή η φθηνή και κίτρινη απόπειρα αντιπερισπασμού με τη δήθεν βίλα εκατομμυρίων του Αρχηγού της Αντιπολίτευσης.

Ωστόσο μιας και μιλούν για εξοντωτικές αξιώσεις, θα ήμασταν περίεργοι να μας απαντήσουν:

Πόσο κοστολογείτε, κύριοι της ΝΔ, τη συκοφαντία;

Την κοστολογείτε φθηνότερα;

Το λιβάνισμα στην κυβερνητική πολιτική πόσο πάει;

Οι κατά παραγγελία απολύσεις δημοσιογράφων όταν τολμούν να ασκήσουν κριτική στην κυβέρνηση, πόσο κοστίζουν;

Δεν μπορεί, η ΝΔ θα έχει κάποιο τιμοκατάλογο. Η λίστα Πέτσα άλλωστε, δε θα φτιάχτηκε στα τυφλά. Ας μας πει, τουλάχιστον να γνωρίζουμε τις τιμές.

ΥΓ. Ο Αλέξης Τσίπρας, έχει δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι τα πόσα που διεκδικεί θα κατατεθούν προς ενίσχυση του ΕΔΟΕΑΠ, ασφαλιστικού φορέα των δημοσιογράφων».

ΝΔ: Πόλεμος λάσπης

Στον ΣΥΡΙΖΑ απαντά η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις αγωγές σε βάρος εκδότη και δημοσιογράφου εφημερίδας αναφορικά με την υπόθεση της βίλας σημειώνοντας πως δεν απαντά επί τις ουσίας και επιδίδεται σε πόλεμο λάσπης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να απαντήσει επί της ουσίας για τις πρωτοφανείς εξοντωτικές αξιώσεις κατά δημοσιογράφων, επιδίδεται στον γνωστό σε αυτόν πόλεμο λάσπης», σχολιάζει το κυβερνόν κόμμα.

«Η στάση του άλλωστε απέναντι στα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους είναι πολύ πρόσφατη για να ξεχαστεί. Και να ήθελε να την ξεχάσει κάποιος την υπενθυμίζει ο συνήγορος του κ. Τσίπρα που κατά σύμπτωση είναι ο ίδιος ο νομικός σύμβουλος του δημοσίου για την εφαρμογή του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες στον περιβόητο διαγωνισμό των βοσκοτοπιών. Όσο για τη δήθεν βίλα του κ. Τσίπρα που αναφέρουν στην ανακοίνωση, θα ήταν καλύτερα να μιλήσουν για δήθεν ενοίκιο…», τονίζουν από την οδό Πειραιώς.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων