• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

επικαιρότητα

Read

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ

Την παραπομπή 27 κατηγορουμένων προτείνει ο εισαγγελέας
  • 13 Οκτ 2021
  • επικαιρότητα
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Μέσα σε 689 σελίδες ο αρμόδιος εισαγγελέας καταγράφει με κάθε λεπτομέρεια τα γεγονότα που οδήγησαν τον Ιούλιο του 2018 στην τραγωδία από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ζητώντας να καθίσουν στο εδώλιο 27 κατηγορούμενοι για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος.

«Για εμάς το Μάτι είναι η σημαντικότερη υπόθεση γιατί αφορά εκατό και πλέον ανθρώπους που πρέπει να δικαιωθούν και να αποζημιωθούν» ανέφερε αρμόδια πηγή τονίζοντας πως η Εισαγγελία κινήθηκε με ταχύτατους ρυθμούς για να ολοκληρώσει την έρευνα που αφορά στις συνθήκες , τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στο θάνατο 102 ανθρώπους πάνω από 32 τραυματίες και τεράστιες υλικές καταστροφές.

Ο εισαγγελέας Γιώργος Πολυκράτης εισηγείται την παραπομπή σε δίκη 27 από τους συνολικά 28 κατηγορούμενους στην υπόθεση, κατά περίπτωση, για ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως και σωματική βλάβη κατά συρροή δια παραλείψεως κατά συρροή . Επιπλέον, ζητεί την παραπομπή του 70χρονου από τον οποίο φέρεται να ξεκίνησε η φωτιά για το αδίκημα του εμπρησμού από αμέλεια.

Στη λίστα των ονομάτων που ο εισαγγελέας ζητεί την παραπομπή τους συμπεριλαμβάνονται αυτά της πρώην περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, του πρώην δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, του πρώην γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη, του σημερινού αρχηγού της πυροσβεστικής Στέφανου Κολοκούρη, στελεχών της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Για τον εισαγγελικό λειτουργό ο μόνος από τους κατηγορούμενους που βρέθηκαν στο επίκεντρο της έρευνας και δεν πρέπει να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης είναι ο συγκυβερνήτης του συντονιστικού ελικοπτέρου.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων