• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

επικαιρότητα

Η κακοκαιρία «έπνιξε» τον Έβρο
  • 13 Ιαν 2021
  • επικαιρότητα
Μέγεθος Γραμματοσειράς

«Βούλιαξε» ολόκληρος ο νομός Έβρου χθες, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν.

Τα φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή ήταν τόσο ισχυρά και προκάλεσαν πλήθος προβλημάτων. Μάλιστα σύμφωνα με το e-evros χρειάστηκε να γίνει απεγκλωβισμός μαθητών από το σχολείο του Απαλού το οποίο έχει πλημμυρίσει, με μπουλντόζα του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Η πλημμύρα «έπνιξε» πολλά χωριά του Έβρου ενώ το αρνητικό της υπόθεσης ήταν  τα ανυποχώρητα  μέχρι αργά το βράδυ τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ο Δήμος Σουφλίου σε ανακοίνωση του ανάφερε πως λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που επικρατούν το τελευταίο 24ωρο στο σύνολο του Δήμου Σουφλίου, αλλά και τις μετεωρολογικές προγνώσεις για συνέχιση αυτών και τις επόμενες ώρες, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή.

Εκτεταμένες πλημμύρες στο νομό Έβρου

Στο Mικρό Δέρειο οι πλημμύρες είναι πολύ σοβαρές. Δρόμοι και γέφυρες απροσπέλαστες, ενώ τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται για λιγες ώρες ακόμη.

Οι πολίτες και οι οδηγοί οχημάτων, να απομακρυνθούν και να μην πλησιάζουν σε ποταμούς, παραποτάμους και χειμάρρους καθώς και σε γέφυρες. Οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν το ζωικό κεφάλαιο από την περιοχή με πολύ μεγάλη προσοχή.

Στην κοινότητα Μικρού Δερείου και τους οικισμούς αυτής, έχει πραγματοποιηθεί διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων. Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, Μάνδρας, Πρωτοκκλησίου, Μαυροκκλησίου και Κυριακής η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία και υπάρχει επικινδυνότητα. Συνίσταται στους χρήστες της οδού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Επίσης αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στους οικισμούς, Ρούσσας, Μεγάλου Δερείου και Σιδηροχωρίου καθώς και στα νηπιαγωγεία Ρούσσας και Μεγάλου Δερείου.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων