• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

επικαιρότητα

Read

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

Όποιος κάνει την πρώτη δόση έχει εξασφαλισμένη και τη δεύτερη
  • 27 Ιαν 2021
  • επικαιρότητα
Μέγεθος Γραμματοσειράς

«Ο εμβολιασμός στη χώρα μας εξελίσσεται ομαλά και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι όποιος κάνει την πρώτη δόση έχει εξασφαλισμένη και τη δεύτερη» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, μιλώντας στη Βουλή, το μεσημέρι της Τρίτης.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στα προβλήματα που υπάρχουν με την παράδοση των παρτίδων στην ΕΕ των εμβολίων που έχουν αναπτυχθεί κατά του κορωνοϊού, επισήμανε ότι «είχαμε μια μειωμένη παράδοση από την Pfizer, η οποία όμως αποκαταστάθηκε», ενώ σημείωσε πως «στο τρίμηνο θα έχουμε όλες τις ποσότητες που είχαμε αρχικά υπολογίσει».

Όπως είπε, υπάρχει ζήτημα και με την AstraZeneca για την οποία η ΕΕ εκφράζει έντονη δυσφορία, καθώς φαίνεται ότι οι ποσότητες που θα παραδώσει είναι μειωμένες σε σχέση με την αρχική εκτίμηση.

Επισήμανε πάντως ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός και θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας από την COVID-19.

«Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα. Δεν καθησυχαζόμαστε που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί, έχουμε δρόμο ακόμα» σχολίασε.

Για τα κέντρα εμβολιασμού, είπε πως τέσσερα σε Αττική και Θεσσαλονίκη θα τεθούν σε λειτουργία περί τα μέσα Φεβρουαρίου, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα λειτουργήσουν σταδιακά και τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα με την ένταξη στο πρόγραμμα του πρωτοβάθμιου τομέα Υγείας.

Παράλληλα, όπως ανέφερε, έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες 625 προσλήψεων εγκεκριμένου προσωπικού, εκ των οποίων οι 154 γιατροί αποκλειστικά για τα εμβολιαστικά κέντρα. Επίσης, εντός των επόμενων ημερών ολοκληρώνεται η μονιμοποίηση άλλων 103 επικουρικών γιατρών που υπηρετούν σε ΜΕΘ, ενώ, όπως είπε, οι συνολικές θέσεις που έχουν προκηρυχθεί το τελευταίο διάστημα ανέρχονται σε 941.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων