• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

διεθνή

Read

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Ανταμοιβή των Ταλιμπάν στις οικογένειες βομβιστών αυτοκτονίας με χρήμα και γη
  • 21 Οκτ 2021
  • διεθνή
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Επαίνους ψέλνει το καθεστώς των Ταλιμπάν για τους βομβιστές αυτοκτονίας που βοήθησαν την κατάρρευση της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας το καλοκαίρι και οδήγησαν στην κατάληψη της εξουσίας από τους ακραίους Ισλαμιστές, ενώ υπόσχεται και αποζημιώσεις στις οικογένειές τους.

Το λεγόμενο υπουργείο Εσωτερικών των Ταλιμπάν επαίνεσε την Τρίτη το «έργο» των μοντέρνων καμικάζι κατά της κυβέρνησης και των Δυτικών δυνάμεων, και υποσχέθηκε στις οικογένειές τους χρηματική αποζημίωση αλλά και παραχώρηση γης.

Ο Σιρατζουντίν Χακάνι, ο διαβόητος «υπουργός Εσωτερικών» των Ταλιμπάν που έχει επικηρυχθεί με 10 εκατ. δολάρια ως «ιδιαιτέρως επικίνδυνος διεθνής τρομοκράτης», συνάντησε συγγενείς βομβιστών αυτοκτονίας σε ξενοδοχείο της Καμπούλ, το οποίο μάλιστα είχε γίνει κι εκείνο στόχος επίθεσης αυτοκτονίας το 2018.

Σε δηλώσεις του, που ανήρτησαν οι Ταλιμπάν στο Twitter, χαρακτήρισε τους βομβιστές αυτοκτονίας ήρωες του Ισλάμ και της χώρας, επαινώντας τον αγώνα και τις θυσίες των «μαρτύρων και Μουτζαχεντίν».

Οι οικογένειές τους έλαβαν 10.000 αφγάνι (δηλαδή περίπου 96 ευρώ) η καθεμιά, αλλά και ρούχα, ενώ τους δόθηκε υπόσχεση και για παραχώρηση γης, σύμφωνα με εκπρόσωπο του καθεστώτος στην Καμπούλ.

Ο Χακάνι ανέλαβε τη διοίκηση του δικτύου ανταρτών του πατέρα του, Τζαλαλουντίν Χακάνι, το οποίο συνδέεται με τους Ταλιμπάν και κατηγορείται από Δυτικές μυστικές υπηρεσίες για ορισμένες από τις πλέον αιματηρές επιθέσεις κατά τη διάρκεια του εμφυλίου στο Αφγανιστάν.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων