• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

διεθνή

Read

ΣΑΛΟΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

Ροζ βίντεο πίσω από την παραίτηση του "πρωθυπουργού"
  • 21 Οκτ 2021
  • διεθνή
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Πολιτικό σεισμό έχει προκαλέσει στα Kατεχόμενα το ροζ βίντεο του "πρωθυπουργού" Ερσάν Σανέρ, που υπέβαλε χθες την παραίτησή του.

Το βίντεο με τον "πρωθυπουργό" Σάνερ, το οποίο δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χθες το απόγευμα, δημιούργησε σεισμό στην τουρκοκυπριακή κοινότητα και στο UBP, όπως αναφέρει το sigmalive.com.

Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά δημοσιεύματα, ο Ερσάν Σάνερ παραιτήθηκε από όλα του τα αξιώματα μετά από ισχυρές πιέσεις, και ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την πολιτική σκηνή.

Στο βίντεο έκανε αναφορά στο Τουίτερ ο Τούρκος δημοσιογράφος Ερκ Ατζιαρέρ επικαλούμενος τον επιχειρηματία Χαλί Φαλγιαλί ο οποίος είχε το βίντεο στην κατοχή του.

Το βίντεο τελικώς κατέληξε στον Τούρκο αρχιμαφιόζο, Σεντάτ Πέκερ, ο οποίος τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε πόλεμο με την κυβέρνηση Ερντογάν και ανθρώπους που τον στηρίζουν όπως ο Ερσάν Σανέρ.

Στο παρασκήνιο της παραίτησης, σημειώνεται ότι ακόμα και οι πιο κοντινοί άνθρωποι στον Σάνερ τόνισαν ότι η επιμονή του στην "προεδρία" μετά το εν λόγω βίντεο θα τραυματίσει το UBP και θα προκαλέσει μη αναστρέψιμη ζημιά.

Προς εκλογές οι Τουρκοκύπριοι

Σχεδόν ένα χρόνο μετά τον σχηματισμό του τρικομματικού συνασπισμού, ο οποίος κατέστη εφικτός μετά από πιέσεις της Άγκυρας για συνεργασία δύο κομμάτων της τουρκοκυπριακής Δεξιάς (Κόμμα Εθνικής Ενότητας, Δημοκρατικό Κόμμα) με το κόμμα των εποίκων (Κόμμα Αναγέννησης), διαλύθηκε η "κυβέρνηση" Σανέρ.

Μετά το μποϊκοτάζ των συνεδριάσεων της "βουλής" από "βουλευτές" των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ακολούθησε μποϊκοτάζ και από δυσαρεστημένους βουλευτές των κομμάτων της "συγκυβέρνησης".

Πλέον, ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ καλείται να λάβει αποφάσεις για την πορεία που θα ακολουθήσει, με τα τ/κ μέσα να μεταδίδουν ότι τα ενδεχόμενα είναι δύο: είτε θα δώσει εντολή στα κόμματα να διερευνήσουν το κατά πόσον μπορούν να σχηματίσουν "κυβέρνηση" είτε θα προκηρύξει άμεσα "βουλευτικές" εκλογές.

Υπέρ της προκήρυξης πρόωρων εκλογών στις 6 Φεβρουαρίου τάσσονται και τα δύο μεγάλα κόμματα στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, το κυβερνών κόμμα της Δεξιάς, το Κόμμα Εθνικής Ενότητας και το κόμμα της Αριστεράς, το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα.

Ωστόσο, το κόμμα της Αριστεράς ζητά την άμεση εφαρμογή της νομοθεσίας για προεκλογικές απαγορεύσεις, αφού εκφράζει ανησυχίες ότι η υπό διάλυση "κυβέρνηση" θα προχωρήσει σε παραχώρηση νέων "υπηκοοτήτων" σε Τούρκους πολίτες για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων