• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

διεθνή

Read

Εισαγωγικό κείμενο

Τραγωδία στη Βουλγαρία
  • 24 Νοε 2021
  • διεθνή
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Δραματικές στιγμές εκτυλίσσονται στη Βουλγαρία, μετά το τραγικό δυστύχημα με λεωφορείο που τυλίχθηκε στις φλόγες χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, με αποτέλεσμα τον θάνατο 46 ατόμων από τα Σκόπια.

Από το τραγικό δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους 46 άνθρωποι, ανάμεσά τους και 12 παιδιά, ενώ επτά άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Βουλγαρίας. Μάλιστα, εκεί μετέβησαν ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, ο υπουργός Εξωτερικών, Μπουγιάρ Οσμάνι, και ο υπουργός Υγείας της χώρας, Βένκο Φίλιπτσε.

Παράλληλα με τις έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος, βρίσκεται σε εξέλιξη και η διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων. Ο Βούλγαρος διευθυντής της Υπηρεσίας Ερευνών, μαζί με τον εισαγγελέα από τη Βόρεια Μακεδονία ανακοίνωσαν ότι εστάλη λίστα επιβατών στα Σκόπια, ενώ λαμβάνεται γενετικό υλικό. Οι έρευνες θα γίνουν εξ ολοκλήρου στη Βουλγαρία.

Η επικεφαλής του κέντρου θεραπείας εγκαυμάτων που μεταφέρθηκαν οι τραυματίες ανακοίνωσε ότι «οι επιζώντες είναι τραυματισμένοι. Έχουν χάσει συγγενείς και τα παιδιά τους». Μάλιστα για να βγουν από το λεωφορείο πήδηξαν από τα παράθυρα για να γλιτώσουν.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων