• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

διεθνή

Read

ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ 31 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ 377 ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Μεγαλώνει ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό στη Δυτική Ιάβα
  • 23 Νοε 2022
  • διεθνή
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Στους 252 εκτοξεύθηκε ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό που έπληξε την πόλη Σιαντζούρ στη Δυτική Ιάβα της Ινδονησίας, όπως γνωστοποίησε η τοπική κυβέρνηση με ανάρτησή της στο Instagram. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, 31 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται και 377 τραυματίστηκαν, ενώ 7.060 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Τον σεισμό των 5,6 βαθμών, με επίκεντρο την πόλη Σιαντζούρ, ακολούθησαν περισσότεροι από 60 μετασεισμοί μεγέθους από 1,6 ως 4 βαθμών.

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο επισκέφθηκε το επίκεντρο του σεισμού και ζήτησε από τα σωστικά συνεργεία να δώσουν προτεραιότητα στη διάσωση όσων είναι εγκλωβισμένοι στα ερείπια και να φτάσουν γρήγορα στις περιοχές που έχουν αποκλειστεί λόγω των κατολισθήσεων. Ανακοίνωσε επίσης ότι η κυβέρνηση θα προσφέρει αποζημίωση στα θύματα και τις οικογένειες των νεκρών του σεισμού.

Οι διασώστες προσπαθούν να ανοίξουν δρόμους με τη βοήθεια εκσκαφέων για να φτάσουν στις περιοχές όπου πιστεύουν ότι έχουν εγκλωβιστεί άνθρωποι. Οι επιχειρήσεις διάσωσης καθυστερούν λόγω των αποκλεισμένων δρόμων και των διακοπών στην ηλεκτροδότηση σε αυτή την επαρχία, όπου τα σπίτια κατασκευάζονται συνήθως από ξύλα και τσιμέντο.

Περισσότερες από 2.000 κατοικίες έχουν υποστεί ζημιές. Γιατροί προσφέρουν βοήθεια σε ασθενείς έξω από τα νοσοκομεία, αλλά και σε αυτοσχέδιες μονάδες που στήθηκαν σε σκηνές μετά τον σεισμό, ο οποίος έγινε αισθητός ως την πρωτεύουσα Τζακάρτα.

Η Ινδονησία βρίσκεται πάνω στο «δακτυλίδι της φωτιάς» στον Ειρηνικό, όπου συναντώνται τεκτονικές πλάκες και η οποία είναι συχνά αντιμέτωπη με ισχυρούς σεισμούς και εκρήξεις ηφαιστείων. Το 2004 ένας σεισμός μεγέθους 9,1 βαθμών, στα ανοιχτά του νησιού της Σουμάτρας, στη βόρεια Ινδονησία, προκάλεσε τσουνάμι που έπληξε 14 χώρες και σκότωσε 226.000 ανθρώπους – πάνω από τους μισούς ήταν Ινδονήσιοι.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων