• 210 5221024Τηλ. Κεντρό
  • εσωτ.: 11-16Λογιστήριο
  • εσωτ.: 10Δημοσιεύσεις
  • εσωτ.: 13Δημοσιογράφοι
  • εσωτ.: 11Μικρές αγγελίες

σπορ

Read

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΤΟΤΕΝΑΜ

Ρούντιγκερ: «Ντροπή να υπάρχει ρατσισμός το 2019
  • 24 Δεκ 2019
  • σπορ
Μέγεθος Γραμματοσειράς

 

Θέση στη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε στη διάρκεια του ντέρμπι με την Τότεναμ πήρε μέσω Twitter ο Αντόνιο Ρούντιγκερ.

Ο αμυντικός της Τσέλσι εξέφρασε την ελπίδα να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι, ενώ διατύπωσε και το ερώτημα «πότε θα σταματήσει αυτή η ανοησία;».

Στο 63ο λεπτό της αναμέτρησης ο Γερμανός άσος γνωστοποίησε ότι έγινε αποδέκτης ρατιστικής επίθεσης, μιμούμενος τις κινήσεις μαϊμούς, ενώ αργά το βράδυ επανήλθε στο θέμα του ρατσισμού γράφοντας σε μια σειρά «τιτιβισμάτων» στο Twitter:

«Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπεις τον ρατσισμό ξανά σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, αλλά νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να μιλήσουμε γι' αυτό δημόσια. Εάν δεν το κάνουμε, θα ξεχαστεί ξανά σε μερικές ημέρες (όπως πάντα). Δεν θέλω να εμπλέξω την Τότεναμ ως ολόκληρο σύλλογο σε αυτή την κατάσταση, καθώς ξέρω ότι απλά μερικοί ηλίθιοι ήταν οι παραβάτες. Επίσης, πήρα πολλά μηνύματα υποστήριξης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από φιλάθλους της Τότεναμ. Σας ευχαριστώ πολύ γι' αυτό. Πραγματικά ελπίζω ότι οι παραβάτες θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν σύντομα, και σε ένα τόσο μοντέρνο ποδοσφαιρικό γήπεδο όπως το "Tottenham Hotspur Stadium" με δεκάδες τηλεοπτικές και κάμερες ασφαλείας, πρέπει να είναι δυνατό να βρεθούν και στη συνέχεια να τιμωρηθούν. Εάν όχι, τότε πρέπει να υπάρχουν μάρτυρες στο στάδιο, οι οποίοι είδαν και άκουσαν το περιστατικό. Είναι απλά ντροπή που ο ρατσισμός συνεχίζει να υφίσταται το 2019. Πότε θα σταματήσει αυτή η ανοησία;».

Στο μεταξύ, η διοίκηση της Τότεναμ έχει αρχίσει έρευνα για το περιστατικό, «η οποία θα περιλαμβάνει επαφές με την Τσέλσι και τους παίκτες της για τις παρατηρήσεις τους». Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν, οι «πετεινοί» προσθέτουν: «Κάθε μορφή ρατσισμού είναι εντελώς απαράδεκτη και δεν θα γίνει ανεκτή στο γήπεδο μας. Παίρνουμε στα σοβαρά τέτοιες καταγγελίες και θα πάρουμε την δυνατότερη δυνατή δράση εναντίον οποιουδήποτε ατόμου που διαπιστώνεται ότι συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο, συμπεριλαμβανομένων των απαγορεύσεων εισόδου στα γήπεδα».

 

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων