• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

σπορ

Read

ΙΤΟΥΔΗΣ ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ

«Χαρά και καθήκον η θέση του ομοσπονδιακού προπονητή»
  • 30 Ιουν 2022
  • σπορ
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε για το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της Εθνικής ομάδας μπάσκετ. Ο ομοσπονδιακός προπονητής τοποθετήθηκε εν όψει του αγώνα με τη Μεγάλη Βρετανία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου κυπέλλου και αποκάλυψε ότι τόσο τα αδέρφια Αντετοκούνμπο όσο και ο Κώστας Σλούκας θέλουν να είναι στο γήπεδο για να ενισχύσουν τους συμπαίκτες του.

«Από την πρώτη στιγμή που μας αναφέρθηκε η πρόταση να έρθουμε στη Λάρισα, η χαρά μας ήταν μεγάλη. Θέλω να εκφράσω τον θαυμασμό μου για το έργο της Περιφέρειας, η προσφορά σας είναι σημαντική. Ευχαριστούμε που μας φιλοξενείτε εδώ και μας παρέχετε τα πάντα. Για μένα η θέση του ομοσπονδιακού προπονητή είναι χαρά και καθήκον. Θέλουμε να πετύχουμε πράγματα. Το μεγαλύτερο μπράβο ανήκει στους παίκτες, που θα μπορούσαν το καλοκαίρι να ξεκουράσουν το σώμα τους μετά από μια δύσκολη σεζόν, αλλά είναι εδώ, παρόντες με την Εθνική ομάδα. Και οι 16 που είναι εδώ μαζί μας και άλλοι τόσοι που αποτελούν τη δεξαμενή του ελληνικού μπάσκετ. Ο αγώνας με τη Μεγάλη Βρετανία δεν είναι εύκολος, αλλά έχουμε ενσυναίσθηση της υποχρέωσής μας φορώντας το εθνόσημο. Εκπροσωπούμε τη χώρα μας. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Τα παιδιά δουλεύουν με έναν εξαιρετικά επαγγελματικό τρόπο. Σας ευχαριστούμε για τη φιλοξενία και σας περιμένουμε στο γήπεδο για να ενώσετε τις φωνές σας», είπε αρχικά ο Δημήτρης Ιτούδης.

Ερωτηθείς για το τι χρειάζεται το ελληνικό μπάσκετ για να επιστρέψει στην κορυφή, ο ομοσπονδιακός προπονητής απάντησε: «Δίπλα μου είναι ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης που διέπρεψε στην Λιετκαμπέλις. Οι τετριμμένες δηλώσεις που αφορούν στους ξένους αθλητές που παίρνουν χρόνο συμμετοχής από Έλληνες παίκτες, δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Η Ισπανία έχει ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα, με πολύ καλούς ξένους, αλλά και μια πολύ δυνατή εθνική ομάδα. Είναι με σταθερότητα στα μετάλλια. Η Ελλάδα εκπροσωπείται αυτή τη στιγμή από την αφρόκρεμα, ό,τι καλύτερο μπορεί να έχει η Εθνική ομάδα δεδομένων των συνθηκών. Αυτό που θα ήθελα ως άνθρωπος του μπάσκετ είναι να πάμε πιο πίσω, στα τμήματα υποδομών. Να δούμε το θέμα των εγκαταστάσεων, όπως του Προμηθέα ή το νέο γήπεδο της Καρδίτσας. Όλο το αναπτυξιακό έργο που γίνεται για το αύριο θα με χαροποιούσε να δω τα αποτελέσματά του. Δεν μιλάμε για πολύ μακρινό μέλλον. Ένα παιδί που είναι 13 ετών τώρα μπορεί σε πέντε χρόνια να είναι μέλος της Εθνικής ομάδας».

«Ο Γιάννης προφανώς δεν μπορεί να αγωνιστεί. Υπάρχει επιθυμία του ίδιου, του Θανάση, αλλά και του Κώστα Σλούκα να είναι παρόντες αύριο για να βοηθήσουν με την παρουσία τους συμπαίκτες τους», σημείωσε όταν ρωτήθηκε για πιθανή παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο γήπεδο.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων