• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

σπορ

Read

ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ  

Έργα πνοής στο ΕΑΚ Λάρισας και για τον στίβο
  • 11 Ιαν 2021
  • σπορ
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υφυπουργείου Αθλητισμού δύο έργα πνοής, εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Λάρισας, συνολικού ύψους 1.418.132€ και εντός των προσεχών ημερών θα υπογραφεί η σχετική Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού.

Το ένα έργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση νέου ελαστικού τάπητα στίβου, νέου αθλητικού εξοπλισμού και άλλες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες για τη συνολική ανακαίνιση του κεντρικού σταδίου και της αίθουσας χειμερινού στίβου, προϋπολογισμού 898.132€, για πρώτη φορά εδώ και 26 χρόνια, έπειτα από το 1994.

Το άλλο έργο αφορά στη διαμόρφωση του βοηθητικού χώρου του κεντρικού σταδίου, έκτασης επτά (7) στρεμμάτων, ως χώρο προπόνησης για τις ανάγκες των αθλητών του στίβου, με την παράλληλη προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού, προϋπολογισμού 520.000€.

Οι Μελέτες και τα Τεύχη Δημοπράτησης έχουν ήδη ολοκληρωθεί και αναμένεται η δημοπράτηση για την ανάδειξη Αναδόχων των έργων, αμέσως μετά τη σύναψη των Συμβάσεων μεταξύ του Υφυπουργείου Αθλητισμού και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπό την τεχνική επίβλεψη της οποίας θα ολοκληρωθούν το 2022.

«Η αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών στη Λάρισα, στη Θεσσαλία, σε όλη την Ελλάδα, είναι απόλυτη προτεραιότητά μας» υπενθύμισε ο υφυπουργός Αθλητισμού και τόνισε πως «η ανάπτυξη του ελληνικού αθλητισμού και συνάμα η ευχέρεια φιλοξενίας μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, ενίσχυσης του αθλητικού τουρισμού και κατ’ επέκταση ποικίλλων ωφελειών για τη νέα γενιά, την αθλητική οικογένεια, τις τοπικές κοινωνίες και την ελληνική οικονομία, προϋποθέτει νέες, σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις»

Δεν παρέλειψε ο κ. Αυγενάκης να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην «αγαστή συνεργασία γι’ αυτά τα έργα πνοής, που αρχίζουν άμεσα, μετά από δεκαετίες, με τον Περιφερειάρχη και φίλο Κώστα Αγοραστό, τον οποίο ευχαριστώ, αλλά και με τη διοίκηση και τους εργαζομένους του ΕΑΚ Λάρισας, που δουλεύουν νυχθημερόν για την αναβάθμιση του Αθλητικού Κέντρου και την εξυπηρέτηση σωματείων και αθλούμενων».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΚ Λάρισας, Γιάννης Κουρδής, επισήμανε:

«Κάναμε την κρίση ευκαιρία για αθλητικές υποδομές στο ΕΑΚ Λάρισας και το επιστέγασμα όλων θα είναι τα δύο μεγάλα αθλητικά έργα που γίνονται χάρις στο όραμα, το πλάνο και την αμέριστη υποστήριξη που έχουμε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, σε άριστη συνεργασία και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό.

Εμείς, ως διοίκηση του ΕΑΚ Λάρισας, φροντίζουμε να κάνουμε τις αναγκαίες παρεμβάσεις προς όφελος των σωματείων και κυρίως των αθλουμένων. Το 2020 πραγματοποιήσαμε αναβαθμίσεις στο κλειστό γυμναστήριο Νεάπολης, στο κολυμβητήριο, στο κλειστό γυμναστήριο Αλκαζάρ, στο κλειστό γυμναστήριο Αγίου Θωμά και στην αίθουσα βαρέων αθλημάτων, υλοποιώντας όσα με συνέπεια λόγων και πράξεων εξαγγέλλει ο υφυπουργός Αθλητισμού».

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων