• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

Υγεία

Read

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΘΕΤΙΚΟ ΔΕΙΓΜΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Δέκα τα κρούσματα στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας
  • 25 Ιουν 2020
  • Υγεία
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Στους δέκα ανήλθε ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας.

Σύμφωνα με το PrevezaNews, η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Ηπείρου πήρε τα αποτελέσματα των 20 δειγμάτων από κατοίκους της Παραμυθιάς που είχαν σταλεί από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Πάτρα. Από τα 20 δείγματα το ένα προέκυψε θετικό στο νέο κορωνοϊό. Πλέον, ύστερα από τα 9 επιβεβαιωμένα ο αριθμός των κρουσμάτων είναι 10. Κατά τις ίδιες πηγές, το κρούσμα κορωνοϊού αφορά γυναίκα του περιβάλλοντος των δυο πρώτων περιστατικών.

Από την Παραμυθιά εστάλησαν δείγματα και στο Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τα οποία ήταν αρνητικά στον κορωνοϊό. Τέσσερα από τα δείγματα, ωστόσο, θα εξεταστούν εκ νέου σήμερα, όπως ανακοίνωση η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου.

Να σημειωθεί ότι οι έλεγχοι του κλιμακίου του ΕΟΔΥ θα συνεχιστούν όλη την εβδομάδα, ενώ έχει ζητηθεί να μεταβεί και άλλο κλιμάκιο ώστε να γίνουν έλεγχοι και στις 33 κοινότητες του Δήμου. Σχετικά με το ενδεχόμενο lockdown ο δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης ανέφερε: “Το απευχόμαστε. Προσπαθούμε με τις ενέργειες που κάνουμε να περιορίσουμε το φαινόμενο .Έχουμε προχωρήσει σε 2 απολυμάνσεις του Κ.Υ Υγείας σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία…”.

O Δήμαρχος υπογράμμισε πως έγινε απολύμανση και στο εξεταστικό κέντρο όπου με συμμετοχή 100% οι μαθητές δίνουν τον δικό τους αγώνα στις Πανελλήνιες εξετάσεις, ενώ αναφερόμενος στην ψυχολογία του κόσμου σημείωσε πως οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν το νέο σκηνικό με ψυχραιμία…”.

Υπενθυμίζεται ότι κρούσμα κορωνοϊού καταγράφηκε και στις φυλακές Κορυδαλλού, με τους επιστήμονες να εκφράζουν την ανησυχία τους για τις εστίες διασποράς σε Ξάνθη, Θεσπρωτία και κλειστές δομές. Ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος σημείωσε ότι οι πολίτες έχουν χαλαρώσει πολύ και επισήμανε ότι ο ιός παραμένει σε μεγάλη επικινδυνότητα παγκοσμίως.

10ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων