• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

Υγεία

Read

ΣΕΒ

Οι επιπτώσεις του Covid-19 μας υποχρεώνουν να δράσουμε έξυπνα
  • 29 Ιουν 2020
  • Υγεία
Μέγεθος Γραμματοσειράς

 

Τις αναπτυξιακές προκλήσεις και τις δυνατότητες γρήγορης επανεκκίνησης της οικονομίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στην Ελλάδα μετά την κρίση του Covid-19 συζήτησαν ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, με τον πρόεδρ

ο της Γερμανικής Ομοσπονδίας Βιομηχανιών (BDI), Δρ. Dieter Kempf, στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώθηκε την Πέμπτη από το Ίδρυμα Konrad Adenauer σε Ελλάδα και Κύπρο, σε συνεργασία με τους δύο φορείς.

Ο τρόπος που οι επιχειρηματικές κοινότητες των δύο χωρών ανταποκρίθηκαν στις καινοφανείς συνθήκες που διαμόρφωσε η υγειονομική κρίση, οι κυβερνητικές και ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες που είχαν θετικό αντίκτυπο στη διαχείριση των επιπτώσεων του Covid-19, καθώς και οι αναπτυξιακές προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα απετέλεσαν το βασικό αντικείμενο της συζήτησης.

Ο κ. Παπαλεξόπουλος στην παρέμβασή του, μεταξύ άλλων, έδωσε έμφαση στην ανάγκη οι επιχειρήσεις να έλθουν πιο κοντά στην κοινωνία, στη σημασία της αύξησης της συμμετοχής της βιομηχανίας στην οικονομία, στην αύξηση των επενδύσεων και στην επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων. Ειδικότερα, τόνισε ότι η χώρα μας επέδειξε ισχυρά αντανακλαστικά στην αντιμετώπιση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, γεγονός που μεταξύ των άλλων βελτίωσε την εθνική μας αυτοπεποίθηση και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για μια θετική επανατοποθέτηση της Ελλάδας στο διεθνές πεδίο. Η κρίση αυτή κατέδειξε ακόμη πόσο σημαντική είναι η ενωμένη Ευρώπη και η δέσμευσή μας στο ευρωπαϊκό όραμα, ειδικά σήμερα που η ήπειρός μας αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις, είπε.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ επισήμανε ότι οι επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης μάς υποχρεώνουν να σκεφτούμε διαφορετικά και να δράσουμε έξυπνα. Τόνισε ότι η Ελλάδα καλείται να ανταποκριθεί στη μετά Covid εποχή και να επανεκκινήσει μπροστά, έχοντας μια οικονομία που, ενώ έχει κάνει ουσιαστικά βήματα προόδου, εμφανίζεται πιο αδύναμη, σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, λόγω της μακρόχρονης κρίσης. Γι' αυτό και απαιτείται μεγαλύτερη συνέπεια και ταχύτητα στην εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, όπως και μια κοινωνικά ευαίσθητη, δίκαιη, αλλά κι αποτελεσματική διαχείριση των σημαντικών πόρων που θα διατεθούν προσεχώς.

Η ενίσχυση των επενδύσεων στις υποδομές, με έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό στην πράσινη, κυκλική οικονομία και στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, όπως και η ενίσχυση της παραγωγικής βάσης της χώρας, σε μια περίοδο που οι διεθνείς αλυσίδες εφοδιασμού επανασχεδιάζονται, αποτελούν βασικές προτεραιότητες για μια δυναμική επανεκκίνηση, τόνισε ο κ. Παπαλεξόπουλος. Στάθηκε ιδιαίτερα στις επενδυτικές ευκαιρίες που αναδύονται σε αρκετούς παραγωγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως είναι τα τρόφιμα, τα φάρμακα, η εξοικονόμηση ενέργειας, η διαχείριση αποβλήτων και τα logistics, τονίζοντας επίσης τις αναπτυξιακές δυνατότητες που προσφέρει το πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας.

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο διευθύνων σύμβουλος και CEO του Ομίλου ΟΤΕ, ΟΤΕ+1,86% Μιχάλης Τσαμάζ, κι ο διευθυντής του Ιδρύματος Konrad Adenauer σε Ελλάδα και Κύπρο, Henri-Giscard Bohnet.

 

10ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων