• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

Υγεία

Read

ΣΕ «ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ» Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΣΥΨΑ

Κάθε 4 μέρες αυξάνονται κατά 10 οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ
  • 23 Σεπ 2020
  • Υγεία
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Ανησυχητική αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των ασθενών που περνούν το κατώφλι των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία αναφοράς για την COVID-19.

Η αύξηση των κατειλημμένων κρεβατιών στις ΜΕΘ ακολουθεί πορεία ανάλογη με τα ποσοστά αύξησης των κρουσμάτων. Από τις αρχές του Σεπτεμβρίου η αύξηση στα κρούσματα κινείται σε ποσοστό λίγο πάνω από το 120%, ενώ η αύξηση για ζήτηση στα κρεβάτια ΜΕΘ είναι λίγο πάνω από το 100% .

Στις αρχές Σεπτεμβρίου είχαμε 38 ασθενείς στις ΜΕΘ ενώ με τις αναφορές του ΕΟΔΥ για την 21η Σεπτεμβρίου ανεβήκαμε στους 79 διασωληνωμένους. Εάν μάλιστα παρατηρήσουμε τα νούμερα των ασθενών τις τελευταίες 12 ημέρες θα καταγράφηκε αύξηση 10 ασθενών κάθε 4 ημέρες ή αλλιώς 2,5 νέους ασθενείς στις ΜΕΘ κάθε ημέρα.

Με δεδομένο το πρόβλημα που υπάρχει στη διαθεσιμότητα των ΜΕΘ η κυβέρνηση και ειδικά το υπουργείο Υγείας και κατ' επέκταση το υγειονομικό προσωπικό κάνει αγώνα δρόμου αφενός για να περιορίσει τα κρούσματα αφετέρου να αυξήσει τη διαθεσιμότητα για κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία αναφοράς, αλλά και να δημιουργήσει ρεζέρβες και σε άλλα σημεία για την περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο.

Ο Σύψας προανήγγειλε lockdown και κλείσιμο των σχολείων

Ξεκάθαρος σχετικά με το σχεδιασμό της επιστημονικής επιτροπής και τις σχετικές προτάσεις της προς την κυβέρνηση για τη μη εξάπλωση του κορονοϊού εμφανίστηκε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο Νίκος Σύψας.

Ο Ελληνας λοιμωξιολόγος ξεκαθάρισε ότι "η πραγματική διάσταση είναι ότι στη σκάλα του συναγερμού είμαστε στο πορτοκαλί. Αυτό σημαίνει απαγόρευση κυκλοφορίας. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκτραπεί η κατάσταση". Ωστόσο, επεσήμανε ότι "δεν χρειάζεται πανικός, χρειάζεται σωστή ενημέρωση".

"Πρέπει να δράσουμε προκαταβολικά και προληπτικά", είπε και συμπλήρωσε ότι θα κάνουν ό,τι χρειαστεί για να περιορίσουν τη διασπορά του ιού ακόμα και lockdown.

Στη συνέχεια εξήγησε πώς ακριβώς σχεδιάζουν το lockdown. "Θα κάνουμε lockdown περιοδικά, θα γίνει για 2 βδομάδες μέχρι να πέσει η καμπύλη της επιδημίας, μετά αν ξαναχρειαστεί θα ξαναγίνει για άλλες δυο βδομάδες. Επίσης, θα κλείσουν και τα σχολεία".

Σύμφωνα με τον κ. Σύψα, το πιο αποτελεσματικό όπλο που έχουμε είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας.

"Ελπίζουμε το 10 ήμερο αυτό, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα δούμε την επίδραση των μέτρων. Αν χρειαστεί θα πάρουμε μέτρα και νωρίτερα", σημείωσε, ενώ αν πάμε σε απαγόρευση κυκλοφορίας θα έχουμε και την επιστροφή των SMS στο 13033.

10ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων