• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

Υγεία

Αποτελεσματικό το φάρμακο Avigan στο τρίτο στάδιο των δοκιμών
  • 24 Σεπ 2020
  • Υγεία
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Ενώ η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με μία νέα έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού, με τον αριθμό των κρουσμάτων και των θυμάτων να αυξάνονται συνεχώς σε κάθε γωνιά του πλανήτη, η επιστημονική κοινότητα δίνει τη δική της μάχη ώστε να βρει το αποτελεσματικό εκείνο φάρμακο ή εμβόλιο που θα βάλει «φρένο» στον νέο ιό.

Αυτή τη φορά, το φάρμακο Avigan φαίνεται ότι «μπαίνει» στη μάχη απέναντι στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με την εταιρεία που το παρασκευάζει, τη Fujifilm Holdings Corp, το Avigan μείωσε τα ιικά φορτία και τα συμπτώματα σε ασθενείς με Covid-19, γεγονός το οποίο άνοιξε τον δρόμο για να λάβει έγκριση από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή στην Ιαπωνία.

Το τρίτο στάδιο κλινικών δοκιμών του φαρμάκου σε 156 ασθενείς έδειξε ότι η κατάσταση της υγείας αυτών που λάμβαναν το Avigan βελτιώθηκε έπειτα από 11,9 μέρες, έναντι 14,7 ημερών που χρειάστηκαν οι άλλοι ασθενείς με Covid-19 που λάμβαναν ψευδοφάρμακο. Τα αποτελέσματα της μελέτης, η οποία έγινε από την θυγατρική της Fujifilm Toyama Chemical, είναι σημαντικά από στατιστικής άποψης, αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

10ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων