• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

Υγεία

Read

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

«Βαδίζουμε» σε τεντωμένο σχοινί
  • 14 Δεκ 2020
  • Υγεία
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής τόνισε πως πρέπει με κάθε τρόπο να ελεγχθεί η διασπορά του ιού και το άνοιγμα της χώρας να γίνει χωρίς ρίσκα.

Εισήγηση της επιτροπής των ειδικών για το άνοιγμα της αγοράς είναι η αποφυγή της αύξησης της κινητικότητας του ιού, σύμφωνα με τον Αλκιβιάδη Βατόπουλο.

Ο καθηγητής εξέφρασε την εκτίμησή του ότι η όποια άρση των μέτρων ενόψει των Χριστουγέννων δεν θα πρέπει να δώσει την ευκαιρία στον κορωνοϊό «να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο».

«Ό, τι είναι να γίνει, δεν πρέπει να αυξήσει την κινητικότητα του ιού, μην δώσουμε την ευκαιρία στον ιό να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο. Είμαστε σε οριακό σημείο, ο ιός βρίσκεται παντού. Δεν θέλουμε με τίποτα το πισωγύρισμα. Να βρεθούν τρόποι αγοράς ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός», δήλωσε χαρακτηριστικά στο OPEN και ανέφερε ότι οι ειδικοί δεν εισηγήθηκαν τι να ανοίξει αλλά πως, καθώς σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αυξηθεί η κινητικότητα.

«Έχουμε συρροές ακόμη και σε μικρά χωριά, είναι τόσο οριακή η κατάσταση», πρόσθεσε ο κ. Βατόπουλος, ενώ τόνισε ότι «η πολιτεία θα αποφασίσει». Παράλληλα σχετικά με το εμβόλιο και τις αλλεργίες που εμφάνισαν δύο άτομα που εμβολιάστηκαν με το σκεύασμα της Pfizer στη Μεγάλη Βρετανία, ο καθηγητής σημείωσε: «Οι αλλεργίες είναι πάντα ένα πρόβλημα με τα σκευάσματα». «Το εμβόλιο είναι το βασικό μας εργαλείο για την επιστροφή στην κανονικότητα», κατέληξε.

10ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων