• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

Υγεία

Read

ΑΘΗΝΑ ΛΙΝΟΥ

Σωστά τα μέτρα που ελήφθησαν ώστε να κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά
  • 14 Δεκ 2020
  • Υγεία
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Σωστά χαρακτήρισε τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση σχετικά με το λιανεμπόριο, τις εκκλησίες και τα κομμωτήρια η Αθηνά Λινού, ενώ αναφέρθηκε και στα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και τον τρόπο που πρέπει να πραγματοποιηθούν.

«Από πλευράς παρενεργειών το εμβόλιο έχει ελεγχθεί πλήρως από πολλές χώρες και σε αρκετό κόσμο. Οι επιτροπές που έχει ελεγχθεί και το μελετάνε είναι ισχυρές και ανεξάρτητες από κυβερνήσεις και βλέπουμε ότι δεν έχουμε κινδύνους.

«Οι φαρμακευτικές αλλεργίες δημιουργούνται σε πολλά εμβόλια και ίσως τα συγκεκριμένα εμβόλια, επειδή δεν έχουν ολοκληρωμένο τον ιό, έχουν ακόμα μικρότερη πιθανότητα».

Αναφορικά με τα νέα μέτρα η καθηγήτρια  δήλωσε πως αν τηρηθούν τα μέτρα που αναφέρθηκαν, ο τρόπος που ανοίγουν είναι ασφαλής. Δεν υπάρχει μηδενικός κίνδυνος, ωστόσο είναι σωστά τα μέτρα για μικρή πιθανότητα της διασποράς. Αυτό που πρέπει να διασφαλιστεί από την Πολιτεία είναι να μην υπάρξουν ανισότητες. Δηλαδή οι άνθρωποι που δεν έχουν κάρτες και κυρίως οι ηλικιωμένοι που δεν έχουν συνηθίσει να πληρώνουν έτσι, να βρεθεί ένας τρόπος να εξυπηρετηθούν. Από ότι ξέρω, από χώρες του εξωτερικού με καλή διάθεση, πολλοί μπορούσαν να πληρώσουν με χρήματα μέσα σε φάκελο. Είναι αρκετά ασφαλή τα μέτρα».

Σχετικά με το γεγονός ότι το lockdown δεν έχει φέρει τα αποτελέσματα που αναμένονταν, η κυρία λινού δήλωσε πως τα μέτρα αποδίδουν ώστε να διατηρήσουν τη σταθερότητα και να μην χειροτερέψουν τα πράγματα. Όμως δεν είναι πλήρη, γιατί δεν υπάρχει ακόμα συνταγογράφηση του τεστ, δεν υπάρχει διεύρυνση της εξ’ αποστάσεων εργασίας και δεν έχει εμπλακεί σοβαρός έλεγχος στη βιομηχανία, εκεί όπου απαιτείται η φυσική παρουσία των εργαζομένων, για να δούμε αν και εκεί τηρούνται τα μέτρα. Εκεί θα έπρεπε να ενεργοποιηθούν οι γιατροί εργασίας και οι υπάλληλοι που ελέγχουν για τη διατήρηση των οδηγιών υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων».

Το φάρμακο είναι σε φάση 2 στον έλεγχο, έχει εγκριθεί στην Αμερική σαν παρηγορητική επείγουσα θεραπεία, γιατί ακόμα δεν έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη συμπτώτητα. Μειώνει τα συμπτώματα και τις εισαγωγές σε ΜΕΘ αν δοθεί σε πρώιμο στάδιο. Οπότε είναι κάτι που ίσως μπορεί να συνεισφέρει στην αποσυμφόρηση, αν δοθεί την κατάλληλη στιγμή και με τις κατάλληλες συνθήκες. Το φάρμακο πρέπει να δοθεί στο νοσοκομείο και το άτομο να μείνει για μία ώρα μετά τη χορήγηση εκεί για τυχόν άμεσες παρενέργειες».

Σχετικά με τη μετακίνηση Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά  εγκυμονεί κινδύνους στο μέτρο που θα συναντηθούμε με πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους για κάθε γιορτή. Θα έλεγα από τώρα να επιλέξει ο κόσμος μια οικογένεια με τη οποία θα περάσει και τις δύο γιορτές και να προσέξουν να μην συναντηθούν με άλλους ανθρώπους. Είναι δύσκολο να εφαρμοστεί αλλά είναι αρκετοί που θα το εφαρμόσουν. Εκεί πρέπει η Πολιτεία να αξιοποιήσει ανθρώπους ώστε να σταλεί το μήνυμα και να πειστεί ο κόσμος».

Για τις μικρές εστίες διασποράς, όπως στο Ραπτόπουλο: «Είχαμε επικοινωνία τυχαία με το χωριό αυτό πριν από 3-4 εβδομάδες γιατί θέλαμε να εντάξουμε τα σχολεία στο πρόγραμμα διατροφής με τα γεύματα και τώρα συζητάμε πώς θα φτάσουν εκεί. Είχαμε μάθει ότι υπήρχε κεντρικό πρόσωπο στο χωριό θετικό στον κορωνοϊού και μάλιστα δεν μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε τη βοήθειά του. Υπήρχε το θέμα, αλλά το θέμα ήταν αν είχαμε επιτύχει εγκαίρως την επιτήρηση».

10ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων