• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

Υγεία

Read

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ

Β. Κοντοζαμάνης από τον Άγιο Νικόλαο:νέες μόνιμες θέσεις γιατρών για τα Νοσοκομεία στο Λασίθι, ιδρύεται Περιφ. Ιατρείο στο Παλαιόκαστρο
  • 08 Φεβ 2021
  • Υγεία
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Η κατάσταση ετοιμότητας του εθνικού συστήματος υγείας, η ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας, η όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία ενόψει του ενδεχόμενου τρίτου επιδημιολογικού κύματος και η ενημέρωση για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στα Νοσοκομεία του Λασιθίου και πώς αυτή θα συνεχιστεί, βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης που πραγματοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Συνοδευόμενος, μεταξύ άλλων, από τον Γ.Γ. Γραμματέα του υπουργείου Υγείας, τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη, τον Υποδιοικητή Δημήτρη Αγαπίου και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Υγείας, ο κ. Κοντοζαμάνης συναντήθηκε, αρχικά, με τον Διοικητή των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου Μανόλη Ανδρεαδάκη και τους 3 αναπληρωτές διοικητές των υπολοίπων Νοσοκομείων του Νομού, τον συντονιστή covid-19 στο Λασίθι Νίκο Μουδατσάκη σχετικά με την πορεία και εξέλιξη της πανδημίας.

Στη συνέχεια, ο αναπλ. υπουργός Υγείας συνομίλησε με εκπροσώπους του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και εργαζομένων των Νοσοκομείων Αγ. Νικολάου, Ιεράπετρας και Σητείας, ακούγοντας τα προβλήματα και τα διαχρονικά αιτήματα τους – ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό, μονιμοποίηση ήδη υπηρετούντος επικουρικού, παροχή κινήτρων για να δηλώνει κάποιος ενδιαφέρον να έλθει στην περιοχή, κ.ά..

Όπως είπε στις δηλώσεις του ο κ. Κοντοζαμάνης μετά το τέλος των συναντήσεών του, “η εικόνα της Κρήτης είναι καλή σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, για τα μεταλλαγμένα κρούσματα έχουν δοθεί οι κατάλληλες οδηγίες. υπάρχει ανησυχία, το παρακολουθούμε από κοντά”, ενώ πρόσθεσε ότι “ο ΕΟΔΥ έχει προβεί με 4 Κινητές Ομάδες σε 7.500 διαγνωστικούς ελέγχους”.

Όπως τόνισε, “η πανδημία δεν έχει τελειώσει, δεν εφησυχάζουμε, πρέπει να υπάρξει πιστή τήρηση των μέτρων”.

Είπε δε ότι έχουν προκηρυχτεί 23 θέσεις από την προηγούμενη Παρασκευή για τα 4 Νοσοκομεία του Ν. Λασιθίου, συνεχίζονται οι προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, ενώ συγκεκριμένη δέσμευση του Πρωθυπουργού αποτελεί, όπως τόνισε, για την μονιμοποίηση του νοσηλευτικού προσωπικού οι συμβάσεις του οποίου λήγουν και γίνονται συγκεκριμένες ενέργειες για να καλυφθούν οι ανάγκες του Ε.Σ.Υ..

Επιπλέον, ανακοίνωσε το υπουργείο προχωρεί και την ίδρυση Περιφ. Ιατρείου στο Παλαίκαστρο. Μεγάλη σημασία, πρόσθεσε θα δοθεί στη δημιουργία του Κέντρο Αποκατάστασης στη Νεάπολη.

10ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων