• 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

κοινωνία

Read

ΣΕ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΓΙΑ  ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΤΟΥ

Αποφυλακίζεται ο βαρυποινίτης Νίκος Παλαιοκώστας
  • 07 Οκτ 2021
  • κοινωνία
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Ομόφωνα δεκτή έκανε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Κοζάνης, την αίτηση αποφυλάκισης του πασίγνωστου βαρυποινίτη, κρατούμενου των φυλακών του Αγίου Στεφάνου, Νίκου Παλαιοκώστα.

Έτσι, ο μεγαλύτερος αδελφός του επί σειρά ετών καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα, θα περάσει την πύλη εξόδου των φυλακών του Αγίου Στεφάνου Πατρών.

Ο 61χρονος βγαίνει από τις φυλακές, μετά από βούλευμα του αρμόδιου Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το οποίο έκανε δεκτή αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε ο κρατούμενος τον περασμένο Αύγουστο, επικαλούμενος σοβαρούς λόγους υγείας που αντιμετωπίζει.

Το δικαστικό Συμβούλιο αποδέχθηκε την αίτηση του Νίκου Παλαιοκώστα και ορίζει ότι ο βαρυποινίτης θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στο πατρικό σπίτι του στα Τρίκαλα, από όπου θα έχει δικαίωμα να εξέρχεται δύο φορές την εβδομάδα.

Ο μέχρι σήμερα κρατούμενος, αντιμετωπίζει σειρά προβλημάτων υγείας, μεταξύ των οποίων και νεφρικής ανεπάρκειας που καθιστά αναγκαία την συχνότατη μεταγωγή του σε νοσοκομείο για αιμοκάθαρση.

Σχεδόν 16 χρόνια ο Νίκος Παλαιοκώστας κρατείται στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου, όπου σύμφωνα με την αίτηση του, έχει επιδείξει καλή διαγωγή.

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων